Informació general

Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus estrenen promoció conjunta a Fitur

Per Lluís Rovira i Barenys



Josep Graset, Teresa Pallarès, Marc Montagut i Anna López, el passat divendres a la seu del Patronat de Turisme de Salou
La col·laboració conjunta dels quatre municipis en matèria de turisme té com a objectiu primordial consolidar la nostra destinació com a líder del turisme de sol i platja, una destinació que es veurà enriquida i complementada amb l'aportació cultural i patrimonial que suposa la presència de Reus. L'estratègia de diferenciació es basa en impulsar la destinació enfocada al turisme familiar i potenciar aquesta imatge associada a la idea de qualitat. Així ho van posar de manifest els regidors de Turisme de les quatre poblacions en la presentació davant la premsa que es va fer el passat divendres 20 de gener a la seu del Patronat de Turisme de Salou. Els regidors també van presentar el calendari d'accions promocionals a realitzar de manera conjunta. Un calendari que s'estrena avui a Fitur i que continuarà fins al proper mes de novembre per diferents fires i salons turístics de Pamplona, Sant Sebastià, Madrid, Barcelona, Bilbao i Valladolid.

En l'acte de presentació del calendari d'actuació turística, els regidors van destacar, sobretot, l'estrena de Reus en aquest tipus de cooperació. El regidor de Turisme de Salou, Marc Montagut, destacava que la Costa Daurada central es convertia així en "una de les destinacions turístiques més potents de Catalunya. Només falta que les altres tres poblacions adquireixin la catalogació de destí turístic familiar, un títol que Salou ja té i que va ser la primera població de Catalunya a obtenir-lo". Anna López, regidora de Turisme de Cambrils, va remarcar que el sol i la platja són primordials per a la nostra destinació "però cada cop hi ha més competència. Per això volem potenciar els nostres recursos amb l'aportació patrimonial que aportarà la presència de Reus". La regidora de Turisme de Reus, Teresa Pallarès, va agrair les mostres d'acollida expressades pels altres regidors i va mostrar el convenciment que la conjunció de forces millorarà l'oferta de la zona. La regidora de Reus va remarcar que tot i aquestes accions conjuntes "pertanyem a la marca del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona". Josep Graset, regidor de Turisme, va incidir en aquest darrer aspecte: "algú no ho ha entès bé. No ho fem al marge de la Diputació. Creiem que la fórmula d'unir esforços ens ha donat resultats i per això la potenciem. Reus ha vingut i l'hem acollit. Tarragona, com que ve del temps dels romans, van amb calça curta i prefereixen anar sols".

Presència a Fitur

Els quatre municipis disposen a Fitur d'un espai comú de 150 m2 dins la zona de Catalunya. L'espai compta amb una zona exclusiva per als professionals dels municipis que es desplacin a la fira, on podran fer els seus contactes i reunions. L'espai disposa també d'un taulell d'informació on els visitants de la fira podran recollir tota la informació necessària per poder passar les seves vacances a la Costa Daurada central.

Comenta aquest article