Esports

Virgina Giménez i Anton Llaveria queden subcampions de Catalunya júnior de judo

Per Miquel A. Díaz

D'esquerra a dreta: els judokes cambrilencs Anton Llaveria, Yeison Quiros i Virgina Giménez

El passat dissabte 26 de febrer, al pavelló poliesportiu de Bellpuig, es va dur a terme el campionat de Catalunya júnior 2011. Tres judokes locals d'aquesta categoria van prendre part en el certamen català més important de la temporada. En la categoria femenina, Virginia A. Giménez al pes de -70 kg; a la categoria masculina l'Anton Llaveria al pes de -100 kg i Yeison Quiros al pes de -60 kg.
En aquest campionat de Catalunya se seleccionen els judokes medallistes que participaran el proper mes de març com a membres de la selecció catalana per a disputar la fase de sector est, que enfrontarà els millors judokes de Catalunya, València, Múrcia i Balears i que lluitaran per aconseguir una plaça classificatòria per poder disputar el Campionat d'Espanya.

Yeison Quiros queda en setena posició

Els tres judokes van disputar un fantàstic campionat, destacant l'actuació de Yeison Quiros que no es va poder classificar per disputar la fase de sector malgrat realitzar un bon campionat. Finalment va acabar la seva competició en 7a posició. Tot i això cal remarcar que en només dos anys i mig practicant aquest esport, Quiros ha demostrat tenir unes bones qualitats, il·lusió, força i ganes, lluitant fins el final de cada combat i aconseguint guanyar un dels tres combats realitzats per ippon (màxima puntuació).  L'evolució de Yeison demostra que en poc temps estarà lluitant pels llocs de medalla en l'àmbit català.

Virgina Giménez, subcampiona de Catalunya

Per altra banda, Virginia Giménez va fer un campionat impecable, tot i que va caure a la final per una errada. En els tres minuts va mantenir un avantatge de punts per tècniques de projecció, però aquesta errada li va passar factura i va acabar la competició en segona posició.

Anton Llaveria, subcampió de Catalunya

Finalment, Anton Llaveria, en qui el club confiava que es proclamés campió, va quedar subcampió de Catalunya. Aquesta vegada, els nervis li van jugar una mala passada i en el combat de la final es va accelerar a l'hora de fer els atacs sense fer servir cap combinació de tècniques i atacant directament. El seu adversari va aprofitar aquesta precipitació i el va tombar.

El balanç final del campionat ha estat molt positiu, amb aquestes dues medalles d'argent aconseguides pels judokes locals. Amb aquests resultats i d'altres assolits durant la temporada, des del club cambrilenc preveuen que tant la Virgínia Giménez com l'Anton Llaviera seran seleccionats per la Federació Catalana per disputar la fase sector júnior, que se celebrarà  el 19 de març de Barcelona.

Comenta aquest article