Informació general

L'Ajuntament organitzarà les 2es Jornades d'Innovació i Excel·lència a les Administracions Públiques on hi participaran uns 250 professionals

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de les jornades, a la qual hi van ser presents Robert Benaiges, Anna Peláez i Dolors Budí

L'Ajuntament de Cambrils organitzarà enguany les 2es Jornades d'Innovació i Excel·lència a les Administracions Públiques, després de la bona acollida que aquestes van tenir l'any 2009, amb la presència de 250 professionals  d'arreu de Catalunya i de l'Estat. L'organització d'aquestes es fa cada dos anys i l'objectiu és repetir l'assistència de la primera edició. La trobada, adreçada als professionals del sector públic, tindrà lloc els dies 14 i 15 d'abril i la seu d'aquestes serà l'Hotel Tryp Port Cambrils. Aquestes jornades van ser presentades ahir en roda de premsa per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– i la cap del Servei d'Organització i Excel·lència de l'Ajuntament, Dolors Budí.

En la seva intervenció, l'alcalde de Cambrils va destacar el salt qualitatiu que l'administració cambrilenca ha fet en els darrers anys quant al servei d'atenció i informació al ciutadà, amb l'impuls de diferents projectes com l'OAC, l'atenció telemàtica o la carpeta ciutadana. Uns serveis que, segons va dir Benaiges, fan que l'Ajuntament de Cambrils sigui un referent en els seus serveis d'atenció al públic. L'objectiu de les jornades, va comentar Benaiges, "és aprendre dels professionals d'aquest sector i projectar Cambrils com un ajuntament capdavanter i promotor dels avenços en gestió i qualitat".
Per la seva part, la regidora Anna Peláez va remarcar l'important treball que s'ha fet des de l'Ajuntament per millorar tots aquests serveis. Tal com va dir, "vam creure molt en la primera edició d'aquestes jornades i fruit d'aquella trobada es van formar aliances amb d'altres administracions les quals s'han materialitzat en aquesta segona edició". Peláez també va assenyalar que les primeres jornades van tenir una molt bona acollida i fruit d'això molts professionals ja s'han interessat en tornar a participar-hi.

Ampli ventall de professionals

Finalment, Dolors Budí va fer cinc cèntims del programa de les jornades, el qual es dividirà en dos dies i oferirà vuit conferències, una taula rodona i una sessió participativa. El comitè tècnic compta amb el suport del cap del Servei de Gestió Estratègica i Qualitat de la Diputació de Tarragona –Enric Brull–; Enrique Sacanell, expert en administracions públiques; i el responsable de Qualitat i millora contínua de l'Instituto Vasco de Administración Pública, Joseba K. Pérez de Heredia. Juntament amb ells, també hi participaran: Jose Antonio Marina, filòsof i escriptor; Josep Maria Ferré, gerent de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat; Carmen Mayoral, subdirectora de l'Àrea d'Estudis i Estratègies de la FEMP; Emilio Duró, consultor i formador d'empreses; Txus Imaz, cap del Servei de Gestió de Qualitat de l'Ajuntament deVitòria; Santiago Martínez, regidor d'Hisenda i Coordinació Administrativa de l'Ajuntament de Gijón; Joan Manau, primer tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Sabadell; Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia i Organització de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Pep Budí, cap de la Unitat de Serveis Informàtics de l'Ajuntament de Cambrils; Genís Roca, soci director de Roca Salvatella i expert en xarxes socials i Manel Estiarte, cap de Relacions Externes del FC Barcelona i ex-waterpolista.

Comenta aquest article