Informació general

La reparació del pont de l'avinguda d'Adelaida va per llarg

Per Lluís Rovira i BarenysUn senyal de trànsit avisa que els vehicles amb alçades de més de 3,5 metres no poden circular per sota el pont de l'avinguda d'Adelaida
El Ministeri de Foment encara no ha posat data per reparar la biga del pont de l'avinguda d'Adelaida que va quedar malmesa en la topada del camió grua del passat 10 de gener. Es tracta d'una reparació important que podria suposar el tall de l'N-340 mentre s'efectuessin les obres. De moment el que s'està fent, des d'aquest mateix matí, són les obres de col·locació de la platina que ha de sustentar la barra de ferro que va quedar despenjada en l'accident ocorregut el mes de febrer de l'any passat.

A banda, ahir dilluns es va col·locar un senyal de trànsit a la intersecció de l'avinguda d'Adelaida amb el Molí de les Tres Eres que avisa que els vehicles de més de 3,5 metres d'alçada s'han de desviar abans del pont. Amb la col·locació d'aquest senyal la Policia Local va deixar de vigilar, ahir, aquest punt i aquesta darrera nit no s'ha tallat el trànsit per sota el pont. Aquest matí, però, a instàncies del Ministeri de Foment, l'Ajuntament ha restablert el servei de vigilància per part de la Policia Local i, també, avui es reprendran els talls circulatoris nocturns sota el pont, de 8 del vespre a 8 del matí.

Aquesta és, de moment, la darrera actuació que s'ha fet des que el passat 10 de gener un camió grua va topar amb una de les bigues de l'estructura del pont. En aquell moment, el primer que es va fer va ser tallar la circulació pel pont. Això va durar una setmana fins que el dia 17 de gener, després d'una trobada dels representants municipals amb els del Ministeri de Foment, es va acordar obrir el pont de 8 del matí fins a les 8 del vespre sota la vigilància de la Policia Local per impedir la circulació d'autobusos i camions. Amb la col·locació del senyal tot resta a l'espera que es faci la reparació pertinent a l'estructura del pont.

Es desmuntarà el pont de l'N-340?
Aquesta és una de les incògnites que ara per ara es planteja sobre aquesta estructura. Recordem que l'Ajuntament ha manifestat reiteradament la seva intenció que, un cop estigui en funcionament la variant de l'N-340, es reformi a fons el tram urbà que actualment ocupa aquesta carretera. Aquesta reforma a fons implica, entre d'altres coses, desmuntar l'actual pont. En el seu lloc n'hi hauria un de similar als que en aquests moments creuen la riera d'Alforja. Sembla ser, però, que de moment l'Agència Catalana de l'Aigua ha plantejat certs impediments perquè es faci aquesta actuació.

Comenta aquest article