Informació general

S'enllesteixen les obres del carrer de Moragues i Barret com a primer pas per la remodelació integral de la Parellada

Per Raquel Samaniego

El carrer de Moragues i Barret ja està obert al trànsit després de ser remodelat

El carrer de Moragues i Barret està obert al públic des de principis de setmana. Després de quatre mesos i mig en obres es torna a circular per aquest carrer que és una de les principals vies d'entrada al municipi des de la carretera de Montbrió. S'ha canviat tot el paviment, s'han ampliat les voreres 60 centímetres i s'han fet adaptades per als discapacitats físics o visuals; s'han fet les cantonades amb forma rodona per tal que quedi prohibit l'estacionament i quedi una circulació més alliberada; s'han plantat lledoners, un tipus d'arbre que no genera brutícia ni tampoc fruits; i també s'ha canviat l'enllumenat. Tot amb un pressupost de 236.000 euros a càrrec de l'Ajuntament, ja que al no haver de canviar els serveis com el clavegueram o la llum, no s'han demanat contribucions especials als veïns.

Aquest ha estat el primer pas per la remodelació integral del barri de la Parellada, ja que estan també aprovats i pressupostats uns trams de carrers de Francesc Pérez Dolz i de Roca i Cornet, amb les mateixes característiques que el primer; i també projectada la remodelació de l'avinguda de la Independència. Els dos primers carrers, conjuntament, tindran un cost aproximat de 213.000 euros, mentre que el de gran envergadura serà el de l'avinguda, que costarà 960.000. El projecte preveu reduir una mica les voreres per tal de fer més ample la calçada en un dels trams de la via, que seria entre la cruïlla amb l'avinguda del Mil·lenari fins la plaça de Carles Roig. Allí s'hi faria una mitjanera entre els dos carrils, on es plantaria un arbrat específic que fa fulles de colors groguencs i vermellosos. També es construiria de manera definitiva la rotonda que avui dia es troba en la intersecció de l'avinguda de la Independència amb el carrer de Moragues i Barret.

Els veïns proposen

En l'acte d'obertura oficial del carrer, a la que van assistir diversos regidors socialistes i l'alcalde, Robert Benaiges, també van ser presents dues representats de l'Associació de Veïns de la Parellada. Aprofitant el moment, van plantejar al batlle que seria interessant fer algun que altre pas de vianants més a la zona, com per exemple a la plaça de Carles Roig o a l'avinguda de la Independència. Per la seva banda, Robert Benaiges els va confirmar que també està previst que el barri pugui comptar amb un local social pels veïns.

Comenta aquest article