Societat

La tradicional fregida de galeres i calçots serveix enguany un miler de racions a la Cooperativa Agrícola

Per Berta Ruiz

El diumenge es van servir un miler de racions d'esmorzars a la Cooperativa Agrícola de Cambrils

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils van ser el centre neuràlgic, ahir diumenge al matí, d'un dels actes més populars i amb major acceptació de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils: la fregida de galeres i calçots amb oli Extra Verge Do Siurana de la Cooperativa cambrilenca.

Tot i que l'acte s'iniciava a les deu del matí, una estona abans ja va començar a formar-se la cua de gent per degustar aquest ja popular esmorzar. A mig matí, la cua de gent va anar creixent espectacularment. Enguany, a més, el bon temps també va acompanyar i això va fer que la festa fos molt lluïda, segons ha comentat el gerent de la Cooperativa Agrícola –Lluís Abella– a Revista Cambrils Diari Digital. Durant el matí es van servir un miler de racions de galeres i calçots, acompanyades amb una llesta de pa torrat i un got de vi, aigua o cervesa. Per fer aquesta gran fregida es van utilitzar uns 5.000 calçots –a càrrec de la Cooperativa Agrícola de Cambrils–, més de 100 quilos de galeres de la Confraria de Pescadors de Cambrils i l'oli d'oliva cambrilenc. El preu de la degustació era de 3 euros.

Segueix el programa de les setenes jornades amb un tast d'olis i la galerada al port

D'altra banda, avui dilluns tindrà lloc un altre dels actes d'aquestes setenes Jornades de la Galera d'enguany. En aquesta ocasió es farà un curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, a partir de les 17 hores.

L'altre gran acte popular tindrà lloc el proper diumenge 27 de febrer a partir de les 11 hores, al Mollet del Rec del port de Cambrils, amb la galerada popular. En aquesta ocasió s'elaboraran fideus rossos amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo i també es cuinarà arròs amb canana segons la recepta típica dels pescadors de la Confraria Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, com a convidats a l'acte. El preu de la degustació amb una copa de cava serà de 3 euros. A banda, al llarg del matí també hi haurà d'altres activitats relacionades amb el mar com un taller de vela llatina a càrrec de l'Arjau i un taller del mar i curses, entre els equips de vogadors del Vent d'Estrop. La Teca Teatre s'encarregarà de les activitats d'animació.

Comenta aquest article