Informació general

El curt 'La Gran Carrera' de Kote Camacho guanya el primer premi del concurs estatal del FEC Cambrils-Reus

Per Jordi Moreno

El director de 'La Gran Carrera', Kote Camacho, va recollir el seu premi el passat dissabte

Aquest passat dissabte a les nou del vespre, el Cinema Municipal Rambla va ser de nou l’escenari d’entrega dels premis de la tretzena edició del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus. L’acte va començar amb una nota musical per part d’un jove trompetista a peu d’escenari que va interpretar diversos temes pertanyents a bandes sonores del món del cinema. A continuació es va projectar un resum en imatges d’aquest primer tram del Festival celebrat a Cambrils donant pas a l’acte de lliurement de premis amb la presència d’autoritats com l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, el regidor de Cultura, Joan Recasens, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Empar Pont.

El jurat d’aquest certamen va concedir una menció especial al curt ‘Les bessones del Carrer de Ponent’ d’Anna Solanas i Marc Riba, film d’animació de factoria catalana rodat amb la tècnica del ‘stop motion’. El primer i segon accèssit van ser per ‘Rumbo a Peor’ d’Alex Brendemühl i ‘La Huida’ de Víctor Carrey. L’actor, guionista i director de curts Alex Brendemühl, que ha interpretat recentment la pel·lícula ‘Herois’ amb Eva Santolaria, va recollir el premi en persona. ‘La Huida’ també va rebre el premi del públic. El segon premi d’aquest certamen estatal va ser per ‘The Homogenics’ de Gerard Freixes, on el jurat va voler destacar el caràcter ecològic d’aquest curt. Finalment el jurat va concedir el primer premi de l’edició d’enguany destacant la potència del seu relat al curt ‘La Gran Carrera’ de Kote Camacho. Producció de Txintxua Films (Donostia), el curt es centra en una cursa celebrada el 1914 a l’hipòdrom de Lasarte. Es barregen imatges d’arxiu amb d’altres rodades en l’actualitat utilitzant tècniques de render assistit per ordinador que donen integritat a aquesta original història.

L’acte va acabar amb la projecció dels curts guanyadors i un piscolabis al hall del cinema, on públic, autors, jurat i directors van intercanviar impressions d’aquest certamen que ara continua a Reus en la categoria de cinema europeu en els propers 23 a 26 de febrer.

Activitats del cap de setmana

El divendres 18 de febrer, un dia abans de la cloenda, es va seguir amb la programació del festival amb l'activitat 'M'agraden els curts', que són conferències i projeccions de curtmetratges dirigides a estudiants de la URV i obertes al públic en general. Va comptar amb la presència de Marc Riba i Anna Solanes, que van explicar la tècnica del 'stop motion', i també de Marta Aledo. Ja per la tarda es va seguir amb 'Panorama', que és una sessió informativa i projecció de curts estatals fora de competició. Per la nit, es va realitzar el darrer passi de curtmetratges del concurs amb La playa de Berlín, Qué divertido, Rumbo a peor, Las 5 muertes de Ibharim Gonsález, The homogenics i la Vida de perro.

Ja el dissabte al matí, a les 12h, es va projectar pel públic el minicurt realitzat durant el taller infantil que es va fer a finals de gener. I per la tarda, a partir de les 17h, es va fer a l'Hotel Tryp una trobada entre directors, estudiants universitaris i públic en general per crear un espai d'intercanvi i de relacions. Ja per la nit, va arribar la cloenda del Festival a Cambrils.

L'actor, guionista i director de curts Alex Brendemühl va recollir l'accèssit per 'Rumbo a peor'

Comenta aquest article