Informació general

43 joves han accedit a vivenda de lloguer en el primer any de la Borsa d'Habitatge Jove

Per Judit Pinazo



Aquest bloc de pisos en construcció del carrer de Colom formarà part de la xarxa social d'habitatge
El setembre de l’any 2004 es posava en funcionament la Borsa Jove d’Habitatge de Cambrils, una eina impulsada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament per tal de millorar l’accessibilitat dels joves a la vivenda de lloguer.

Després d’un any i quatre mesos de funcionament del servei, el passat 20 de gener l’Àrea de Joventut va presentar un primer balanç del servei. Cambrils va ser la primera població de costa que va posar en marxa una iniciativa d’aquestes característiques per veure com funcionava en un context on l’estacionalitat és molt marcada i el preu de l’habitatge està molt disparat. Salvador Matas, regidor de Joventut, valorava el primer any de funcionament del projecte com a "molt positiu; s’ha demostrat que funciona i que és una bona eina per promoure l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer. Tot i així, s’ha de continuar treballant en la difusió".

Aquests primers 16 mesos de Borsa d’Habitatge Jove s’han fet 27 contractes i s’han allotjat 43 joves. La borsa ha llogat enguany pisos a un preu mitjà de 354 euros i ha atès 622 joves i 120 propietaris nous.

La Borsa Jove d’Habitatge a banda d’oferir un ventall ampli de pisos de lloguer, ofereix també la mediació entre els propietaris i els joves llogaters, amb la peculiaritat que la borsa aconsegueix uns preus entre un 15% i un 20%  inferiors als actuals preus de mercat. Per altra banda, ofereix als propietaris unes garanties molt elevades que l’habitatge que es posa a disposició de la Borsa no tindrà problemes de pagaments de mensualitats, ni de desperfectes. La mateixa borsa és qui s’encarrega de resoldre les possibles problemàtiques i en la majoria de casos se subscriuen pòlisses d’assegurança que cobreixen qualsevol eventualitat

Cambrils és una de les poblacions catalanes que més oferta té d’habitatges protegits. Des de l’Àrea de Joventut s’han posat en marxa diverses promocions per intentar ampliar l'oferta d’accés a l’habitatge. Salvador Matas va anunciar que properament es posarà en marxa el servei de xarxa social d’habitatge, amb oferta de lloguer i venda de pisos dirigit a gent amb problemes d’accés a la vivenda de totes les edats. Actualment compleix aquestes característiques la promoció de vivendes que s’ha adjudicat al sector I, a la part nord del barri del Nou Cambrils, amb habitatges de venda i de lloguer. Per altra banda, properament s’acabaran de construir al carrer de Cristòfor Colom un conjunt de 20 habitatges de lloguer dirigits a joves i en els propers mesos s’obrirà la convocatòria per accedir-hi.

Comenta aquest article