Informació general

Professionals de tots els sectors participen aquests dies en les XV Jornades Gastronòmiques i Turístiques de l'Escola d'Hoteleria

Per Berta Ruiz

Un moment de la demostració de cuina a càrrec del restaurant Ca l'Àngel de Valls, ahir a la tarda a l'escola

Durant aquesta setmana, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils és un espai de frenètica activitat, ja que s'estan celebrant les quinzenes Jornades Gastronòmiques i Turístiques. Des del passat dilluns i fins demà dijous, tant pel matí com per la tarda, les instal·lacions del centre acullen la visita de professionals de diferents sectors que ofereixen demostracions, xerrades, tallers i taules rodones sobre cuina, pastisseria, restauració, cocteleria, cellers, cansaladeries, carnisseries, elaboracions industrials i artesanals, agències de viatges, hotels, animació turística, assistència i guiatge de grups, bugaderies industrials o tallers de flors, entre d'altres d'àmbits. En total, una trentena de professionals passaran aquests dies per l'escola cambrilenca. 

La directora del centre, M. Carme Duch, valorava molt positivament aquestes jornades a Revista Cambrils Diari Digital, ja que segons va dir, "aquestes jornades són un trencament de les classes habituals que es fan durant el curs. Als alumnes els hi agrada molt, s'ho passen molt bé i ho aprofiten molt. A més, moltes vegades al finalitzar les demostracions o els tallers, els alumnes poden parlar de tu a tu amb el professional i això fa que aquestes jornades siguin molt properes. És un intercanvi molt positiu i ho seguim fent perquè és positiu per l'escola i pels alumnes". De fet, cal destacar que molts dels professionals que participen en aquestes jornades, anys enrere hi havien participat com a alumnes i això és un "orgull" pel centre cambrilenc. A més, tal com va comentar Duch, "als antics alumnes els hi fa respecte, però els hi agrada molt i als alumnes actuals els hi serveix per veure una mica el seu futur i cap a on poden encaminar-se".

Actualment, l'Escola d'Hoteleria i Turisme compta amb 378 alumnes, molts dels quals estan participant activament en les jornades i d'altres realitzaran tasques de suport logístic.

Comenta aquest article