Informació general

Una veïna de Cambrils denuncia el funcionament dels serveis socials municipals i reclama més ajuts per a les famílies amb necessitats

Per Berta Ruiz

Seu de Benestar Social al carrer de Sant Plàcid

Raquel Puig de 39 anys, és veïna de Cambrils des de juliol de 2009, i actualment es troba en situació d'atur, té tres fills menors d'edat, està divorciada en dues ocasions i està passant per una situació econòmica molt complicada. En diferents ocasions ha demanat ajut a la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils, sense aconseguir gaire resposta segons ha volgut denunciar públicament a Revista Cambrils Diari Digital: "em trobo en una situació molt desemparada. Critico el seu funcionament i la falta de facilitats que donen a les famílies amb problemes. Crec que des dels serveis socials s'haurien de donar més serveis. Som gent d'aquí que realment tenim necessitats igual que la gent de fora i no ens ajuden ni ens donen facilitats de cap tipus".

"Hi ha molta gent que es troba en una situació igual, i això no està funcionant. Hi ha ajuts que existeixen a molts llocs i que aquí no s'estan donant"

Abans de venir a Cambrils, la família vivia a Sant Adrià de Besòs, on segons ha explicat Raquel Puig, tenia beques de menjador al 100% per als seus tres fills, tenia beques d'escolaritat, tenia beques de La Caixa de Pensions amb el programa Caixa Proinfància i també havia rebut ajuts econòmics en moments puntuals. A banda, també comptava amb un equip psicopedagògic i psicòleg per al tractament d'una filla, la qual té un problema de TDAH (Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat). "Tot això ho he explicat a serveis socials i només m'han donat una ajuda de 40 euros per pagar un rebut de l'aigua, només un 50% de beca de menjador, –vaig fer una instància amb l'objectiu d'aconseguir el 100%– i una vegada també em van donar un ajut d'aliments, molts dels quals estaven caducats i en mal estat. El meu primer marit no em passa res econòmicament, el segon em passa 200 euros, només cobro l'ajut de l'atur de 421 euros, tinc un lloguer de 500 euros, tinc tres nens i no m'estan ajudant en res. L'única cosa que em diuen és que no hi ha diners. Que em diguin com puc viure aquí a Cambrils, perquè a Sant Adrià mai em vaig trobar sola. Quan se m'acabi la beca no sé que faré, és una situació desesperant. Hi ha molta gent que es troba en una situació igual, i això no està funcionant. Hi ha ajuts que existeixen a molts llocs i que aquí no s'estan donant".

Comenta aquest article