Informació general

La remodelació de la rambla de Jaume I i la zona esportiva de Vilafortuny, projectes que s'han quedat en el tinter aquest mandat

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

La remodelació integral de la rambla de Jaume I és un dels grans projectes que queda pendent

La situació econòmica d'aquests darrers anys ha propiciat que alguns projectes inclosos en el Pla de mandat del govern municipal 2007-2011 quedin pendents a l'espera de temps millors, segons va anunciar l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– en l'esmorzar que es va organitzar amb la premsa aquest passat dimarts al matí.

Un d'aquests grans projectes que ha quedat en el "tinter" és la remodelació integral de la rambla de Jaume I. Aquest projecte, segons va explicar Benaiges, està enllestit, però en aquest cas, a banda dels condicionants econòmics també coincideix que actualment s'estan fent les obres de la plaça del Pòsit. "S'estan fent una sèrie d'obres a la zona del port i si ara talléssim la rambla de Jaume I seria un gran problema. Per tant aquest projecte queda pendent a l'espera que s'acabin les obres de la plaça del Pòsit i a l'espera de temps millors. No obstant, aquest és un compromís per a qui governi a l'Ajuntament. Espero que continuem els que estem en aquests moments al govern, si la ciutadania ens dóna confiança, ja que aquest és un projecte a assolir en el proper mandat".

Zona esportiva de Vilafortuny

Un altre dels projectes que ha quedat pendent és la construcció de la zona esportiva de Vilafortuny, en les antigues instal·lacions del Club de Tennis Vilafortuny. Aquest és un projecte de zona esportiva, que segons va comentar Benaiges, "hem intentat tirar endavant a través d'una concessió, però els temps tampoc estan per massa alegries i no hi ha empreses interessades en tirar endavant un projecte d'aquestes característiques. Esperem que en els propers mesos la cosa millori i que en els propers anys pugui ser una realitat".

Queda pendent la remodelació d'alguns barris

La revisió del Pla de mandat 2007-2011 donada la situació econòmica, també ha frenat els projectes de remodelació integral d'alguns barris cambrilencs, els quals significaven una cooperació econòmica directa per part dels veïns. És el cas de la zona de Platges de Vilafortuny i la remodelació del barri de Cambrils Badia-Regueral. L'únic projecte de remodelació de barris que s'ha tirat endavant al llarg d'aquest mandat ha estat el del barri de la Llosa, tal com va recordar l'alcalde.

Adequació de l'avinguda de Darwin

A l'espera de temps millors, també queda pendent l'adequació de l'avinguda de Charles Darwin, el vial paral·lel a la riera d'Alforja que connecta el nucli urbà, des de la Font del Centenari, amb la zona esportiva municipal. Segons Benaiges, "aquest ha de ser l'accés natural fins aquesta zona que també esdevindrà el centre intermodal de comunicació, on anirà la nova estació de ferrocarril, la darrera parada del Tramcamp i l'estació d'autobusos".

Comenta aquest article