Societat

Una delegació de l'Ajuntament de Castelló de la Ribera visita Cambrils per conèixer el funcionament del Banc del Temps

Per Redacció

Un moment de la reunió que va tenir lloc ahir al matí a l'Ajuntament de Cambrils

Una delegació de l'Ajuntament de Castelló de la Ribera (País Valencià), encapçalada per la regidora de Benestar Social i el regidor de Participació, van visitar ahir al matí l'Ajuntament de Cambrils per conèixer el funcionament del Banc del Temps de Cambrils, un projecte que compta amb el suport de la regidoria de Participació Ciutadana i la col·laboració de diferents associacions de la ciutat.

La regidora de Participació Ciutadana –Laura Forcadell– i els membres de la secretaria del Banc del Temps, van rebre aquesta delegació i els van explicar l'experiència de Cambrils, que es caracteritza per un funcionament associatiu. En el cas de Cambrils, el Banc del Temps no s'ha concebut com un servei municipal més, sinó que l'Ajuntament ofereix els recursos i la infraestructura, però són les entitats i els voluntaris qui gestionen la secretaria tècnica i organitzen el Banc del temps. La regidora va assegurar que un model que promou els llaços comunitaris, i la participació cívica ha de ser associatiu. D'altra banda, Forcadell va destacar que es tracta d'un Banc del Temps d'abast generalista i obert a tothom.

El Banc del Temps de Cambrils forma part d'una xarxa estatal de Bancs del temps promoguda per l'Associació Salut i Família, que a través d'un conveni ofereix assessorament, formació per a la gestió de la secretaria, jornades d'intercanvi d'experiències, i sobretot el treball en xarxa. Aquest es va posar en marxa l’estiu del 2009 a Cambrils, amb seu al Centre Cívic Les Basses. Durant el primer any de funcionament ja va arribar als 100 usuaris, que van intercanviar un total de 1.700 hores. Es pot trobar més informació a: http://bancdeltemps.entitatscambrils.net

Comenta aquest article