Informació general

L'alcalde de Cambrils reclama canvis en la justícia per poder afrontar amb garanties el problema de la venda ambulant il·legal

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

A mitjans de desembre, els venedors ambulants continuen fent negoci al port de Cambrils

La venda ambulant il·legal és un problema que segueix estan present als carrers de Cambrils, fora de la temporada turística. De fet, al llarg d'aquests mesos d'hivern, es manté la presència de venedors, una presència que anirà creixent exponencialment durant la Setmana Santa i posteriorment amb l'arribada de l'estiu. Aquest és un tema que segueix preocupant tant a l'Ajuntament de Cambrils com al sector comercial local.

Robert Benaiges: "No pot ser que una persona detinguda se la porti davant del jutge i al cap de 5 minuts estigui al carrer"

Ahir, en l'esmorzar organitzat per l'equip de govern amb els mitjans de comunicació, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– es referia a aquest tema i comentava que el que cal es treballar al llarg del temps per aconseguir una disminució del problema, ja que, segons va dir, "la desaparició d'aquest em sembla impossible". L'alcalde cambrilenc va demanar una major coordinació entre les forces de seguretat i les administracions, i presentar-ho com "un problema real i important". En segon lloc, segons Benaiges, "cal anar a una arrel del problema que és doble: per un costat, saber per on entra el material, on s'emmagatzem i qui ho distribueix. I per altra banda, qui es dedica a vendre pels carrers? És gent que moltes vegades prové de la immigració il·legal i se'ls hi ha de donar alternatives de treball i integració, diferents a una activitat il·legal". Finalment, l'alcalde de Cambrils va reclamar "un altre posicionament judicial que signifiqui canvis importants. No pot ser que una persona detinguda se la porti davant del jutge i al cap de 5 minuts estigui al carrer. Això s'ha de canviar, tot i que no vull dir que se'l tanqui a la presó de per vida. El que sí hi ha d'haver és una actitud diferent, i les lleis han d'acomodar-se a una realitat que és molt perjudicial per a l'economia local i general i per la imatge d'aquest país".

Benaiges va insistir que des de l'administració local es fa el que es pot davant d'un problema global que requereix una acció múltiple quant a legislació i accions conjuntes. "La Policia Local fa la seva feina, però és impossible resoldre aquest problema, perquè això és una allau".

Comenta aquest article