Societat

Saborea España crearà un receptari autòcton per donar a conèixer cada destinació gastronòmica

Per Redacció

Representants de les diferents ciutats que conformen Saborea España. Al centre de la imatge es troba la gerent del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico

La Fira del Turisme de Madrid —Fitur—, organitzada la passada setmana, va ser el marc escollit per Saborea España per presentar el seu nou pla d'accions per aquest 2011. Aquesta és la primera plataforma de turisme gastronòmic promoguda per la FEHR, la Asociación Española de Destinos para la Promoción del Turismo Gastronómico, Euro-Toques i Facyre i recolzada per la Secretaria General de Turisme, que compta amb 12 destinacions. Cambrils és una d'elles, acompanyada per Albacete, Badajoz, Ciudad Real, Gijón, Lanzarote, Lleida, Sant Sebastià, Santiago de Compostel·la, València, Valladolid i Saragossa.

El pla de treball s'estructura en quatre grans línies: desenvolupament d'experiències i productes turístics gastronòmics previs a la seva posterior comercialització; posicionament de la marca Saborea España: presència als principals esdeveniments turístics i gastronòmics i convenis marc amb diferents entitats públiques i privades de l'àmbit turístic i gastronòmic; accions promocionals de la marca, destinacions i productes "Saborea España / Tasting Spain" dirigides tant al mercat nacional com internacional; comercialització de productes i experiències a través de canals propis i externs. 

Receptaris de la gastronomia autòctona

Cal destacar que, amb la col·laboració de les associacions de cuiners Euro-Toques i Facyre, Saborea España crearà al llarg d'aquest any els receptaris que contindran la gastronomia autòctona de cadascuna de les destinacions, posant de manifest la diversitat dels diferents territoris espanyols.

Per altra part, s'aprova la incorporació de la Asociación de Destinos para la Promoción del Turismo Gastronómico, com a pas previ a la incorporació de les ciutats de Còrdova, Mallorca, Menorca, Múrcia, Sant Carles de la Ràpita, Segovia, Tenerife i Vinaròs. A la mateixa vegada, Saborea España, en el seu afany de buscar nous marcs de col·laboració, ha presentat l'acord signat amb Caja Madrid, una entitat interessada en recolzar i potenciar el sector turístic i gastronòmic, convertint-se en la primera plataforma en tancar un conveni d'aquest tipus amb una entitat financera de primer nivell.

Comenta aquest article