Cultura

Dies de llibres a Cambrils, una iniciativa per donar a conèixer els llibres i els respectius autors

Per Lluís Rovira i Barenys

A l'esquerra moment de la presentació del llibre 'Somnis d'evolució' d'Eudald Carbonell. A la dreta, parades de llibres al port de Cambrils

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i la llibreria Galatea han portat a terme una iniciativa conjunta per tal de promocionar uns quants llibres que han sortit darrerament al carrer. Aquesta iniciativa cultural, prèvia a la diada de Sant Jordi, ha portat per títol “Dies de llibres a Cambrils”i ha consistit en una sèrie de presentacions d’unes quantes novetats editorials amb la presència dels seus autors respectius. La tanda de presentacions es va iniciar el 4 d’abril amb la presentació de Velles amb V de vida, de Mercè Foradada, obra que va ser presentada per la regidora de Benestar Social, Rosa López. La resta d’obres presentades van ser Somnis d’evolució, d’Eudald Carbonell, que va ser presentada el dia 7 d’abril pel director del Museu d’Història de Cambrils, Gerard Martí. El dia 8 es van presentar tres novel·les de temàtica històrica : El papa maleït de Manel Garcia Grau, O rei o res! de Llorenç Capdevila i El falcó del comte d’Assumpció Cantalozella. En aquesta ocasió la presentació va anar a càrrec de Jordi Creus, subdirector de la revista Sapiens.

Grasset, Faro i Mas

El dia 9 d’abril es van presentar dues obres fetes per tres vilasecans. Per una banda es va presentar A cops de paràbola, d’Antoni Mas, el ferrer del programa de Catalunya Ràdio “El món s’acaba”, i també Tanta tinta t’unta, de Xavier Grasset i Andreu Faro. El dia 10 d’abril va ser el torn de l’obra Plats i secrets de l’àvia Remei, de Remei Ribas. La presentació va anar a càrrec de Carme Serra i Nuri Mariné, locutores de Ràdio Cambrils. La tanda de presentacions es va cloure el dia 11 d’abril amb la presentació del llibre de la tercera Beca de Recerca “Vila de Cambrils”, de Josep Bertran Cuders.

Parades de llibres i roses per Sant Jordi

Parades de llibres i roses van tornar a compartir protagonisme i espai públic en la festivitat de Sant Jordi. La novetat d’enguany ha estat, però, el canvi d’ubicació respecte als darrers anys. El mercat de Sant Jordi, organitzat per la Unió de Botiguers, s’ha muntat al passeig marítim, davant del port. El bon temps que va fer durant tot el dia va afavorir l’afluència de molts cambrilencs davant les parades de llibres. El mercat de Sant Jordi, a més, va comptar amb el complement d’una ballada de sardanes.

Comenta aquest article