Informació general

Comunicat del PSC: "Les coses pel seu nom"

Amb aquest escrit volem afrontar un tema complicat. El de l’expulsió d’un membre del govern de Cambrils, i company de partit, i en la suposada “batalla per la renovació” que alguns diuen hi ha al PSC de Cambrils. Ho farem mullant-nos, abordant la qüestió mirant-la als ulls, i amb arguments i dades objectives. I esperem, si es contesta d’alguna manera, que se’n vagi més enllà d’infravalorar les opinions del que tens davant, perquè si, o de buides bones intencions i principis sense concreció, que qualsevol demòcrata subscriu. 
Quan s’està en un partit polític, regulat pels seus estatuts, que sempre són democràtics, perquè així ho exigeix la constitució, (i el sentit comú), hi ha uns mecanismes de participació determinats. En el cas del Partit dels Socialistes de Catalunya, l’òrgan més important a l’àmbit local (Cambrils) és l’assemblea, a la que es pot assistir quan es té la consideració d’afiliat/da o simpatitzant oficial. I l’òrgan que dirigeix i executa els acords és l’executiva local.  

En el present cas, el Sr. Klein s’ha reunit en llocs privats, amb afiliats/des escollits a dit segons criteri personal del protagonista de tota aquesta desfeta. Estan en el seu dret de reunir-se, i de parlar del què els hi vingui de gust, però no poden pretendre representar l’Agrupació Local de Cambrils, ni suplantar els seus òrgans de participació. 
En molts moments, per promocionar la participació, el partit socialista del nostre poble, tant a les executives com a les assemblees, s’ha obert a simpatitzants o a interessats per seguir de més a prop la nostra organització i gestió.  
Es diu que hi ha una col•lectivitat de gent que vol un “canvi de rumb”, però el problema és que només el vol en una determinada direcció. Es parla de grans principis de participació, i de (citem textualment) “la meva aposta per aconseguir una vida interna dintre dels partits polítics que governen la nostra democràcia més dinàmica” (així, en plural), però, segons aquest senyor, només s’arregla fent-lo amb ell alcaldable del PSC a Cambrils.  

Els partits polítics en general necessitem fer un plantejament intern de fons. I hem de trobar noves formes de participació amb la ciutadania, i fer servir les oportunitats de les tecnologies. Però la millor forma de fer-ho no és confonent la renovació amb un “quítate tú que me pongo yo”. Així de clar.  
I moltes persones diran: “menuda batalla que tenen a dintre!”... Doncs mirin, no. Perquè fins el dia d’avui mai s’havia posat en qüestió cap decisió del Partit amb una posició majoritària ni minoritària a cap òrgan del partit.  
Mai en cap òrgan oficial ha expressat cap opinió discrepant, ni havia insinuat la voluntat de presentar-se a possible alcaldable. Les coses són més serioses i no es poden fer d’aquesta manera. La renovació política no es pot pretendre muntant conxorxes fosques, fora del local de l’afiliació i en secret, perquè ho estàs fent encara pitjor del que suposadament pretens canviar.  
Per què no hem estat convocats, en aquests fòrums, a parlar de la suposada renovació al front del Partit?... Per què no ho ha estat cap company o companya de la resta del grup municipal?... Per què hi havia persones que no sabien ni a què anaven, quan se’ls convocava a aquests fòrums? Per què es feia signar un document d'aval sense el coneixement de l'executiva?  
Els hi direm: perquè del què estem parlant és de “poder”, no de “debat”. De substitució, no de renovació.  
Estem parlant que una persona, nomenada i delegada per l’alcalde (amb la seva total confiança), que està en una executiva i en un grup municipal, s’ha reunit, sense dir res als que té al seu voltant, amb no se sap quines persones ni quines garanties, ni si són afiliats/des ni si no, per erigir-se com el messies del socialisme i de la renovació interna. I això ho ha fet menystenint a totes les persones que té més a prop: els seus companys i companyes de grup i executiva.  

I tot aquest desgavell l’ha creat sola una persona que, tot i ser molt vàlida, ningú ho nega, encara tenia molt a demostrar i a treballar, i a la que li ha perdut el seu ego i la seva impaciència.  
Volem renovació política?... parlem d’idees. Parlem de com l’esquerra ha d’afrontar els nous reptes d’aquesta globalització injusta que s’està produint. De quin país volem. Parlem de com els partits polítics podem millorar la proximitat amb la ciutadania. De com els ajuntaments hem de superar l’escassetat de recursos donant el mateix servei.  
Però fem-ho de cara, obertament, no amagant un punyal darrera l’esquena... fem-ho amb ganes d’aportar en positiu, amb tota la militància, i no amb desitjos personalistes i egoistes.  
S’han fet moltes coses a la ciutat, i moltes d’elles s’han fet amb la iniciativa del PSC actual, d’un equip. Representem amb responsabilitat moltes persones que han confiat en nosaltres. I hem de treballar perquè ho segueixin fent. No podem confondre ni permetre que es obviar tot el que s’ha fet, perquè estaríem perdent grans actius i tota la feina feta.  
La renovació no passa per avergonyir-te del present, i menys es compte amb la legitimitat de la ciutadania. No es pot insultar i trair al que t’ha posat i ha confiat, ni treballar amb individualisme. El nostre Partit té molta història a Cambrils, i no és ni de tres, ni de quatre, i molt menys d’una sola persona. Hem de fer un debat? Perfecte. Fem-ho. Però actuem amb responsabilitat i sabent del que parlem, si us plau.

Comenta aquest article