Informació general

Cambrils, Salou, Vila-seca, Reus i Port Aventura junts, un any més, a Fitur

Per Berta Ruiz

Els representants de Reus, Vila-seca, Cambrils, Salou i Port Aventura a l'estand conjunt de Fitur

Un any més, Cambrils és present a Fitur, Fira Internacional de Turisme de Madrid, inaugurada ahir al matí per la reina d'Espanya, i oberta fins el proper diumenge 23 de gener. Turisme de Cambrils hi és juntament amb els patronats municipals de turisme de Salou, Reus, Vila-seca/La Pineda Platja i el parc temàtic de Port Aventura. Aquesta aliança turística de la Costa Daurada es promociona conjuntament a la fira en un mateix estand propi, el qual està integrat en l'estand genèric de Turisme de Catalunya. Com en d'altres edicions, a l'estand conjunt hi ha un taulell exterior amb tot tipus d'informació turístic sobre la zona i un espai interior amb taules i cadires, que serveix de punt de trobada per als professionals del sector i que també disposa de servei de càtering.

Des d'ahir i fins el proper divendres, Fitur està oberta per als professionals del sector, mentre que al llarg del cap de setmana, la fira està oberta al públic en general. En la seva 31a edició, Fitur es reparteix en 10 enormes pavellons del recinte ferial de Feria de Madrid, amb una superfície total de 75.000 metres quadrats, més de 10.500 empreses i expositors, 166 regions i/o països presents, més de 7.000 periodistes acreditats i un volum de visitants a l'entorn de 220.000 persones.

2010 es va tancar amb unes xifres positives i 2011 s'afronta amb "molt d'optimisme"

Tot i el complicat moment econòmic, el sector turístic s'està mantenint amb solidesa i amb unes xifres globals molt positives que parlen d'un increment del 6,7% a nivell de turisme mundial. A Cambrils, la temporada de 2010 també es va tancar amb uns números molt bons, amb un increment en els nivells d'ocupació per sobre d'altres destinacions de turisme de sol i platja, una tendència que també s'ha donat arreu de la Costa Daurada. Sobre aquestes dades i sobre les expectatives de cara a aquesta propera temporada, la directora del Patronat de Turisme de Cambrils –Amèlia Rico– atenia ahir a Revista Cambrils Diari Digital, en el marc de Fitur, una de les principals fires turístiques mundials i un gran aparador pel sector i pel públic en general. Segons Rico, "el moment és complicat, però el turisme s'està mantenint i s'està comportant molt bé. La temporada passada va tancar amb unes xifres positives i això ens anima de cara a aquesta temporada 2011. Aquestes dies estem a Fitur per poder copsar-ho de la mà dels empresaris del sector. La fira s'obre amb optimisme".

Des de Turisme de Cambrils, tal com va comentar Amèlia Rico, es treballa en dos objectius fonamentals: la fidelització dels mercats de proximitat i la millora del servei al turista en destí. De fet, "gairebé el 90% del turisme ens visita per segona o més vegades, que coneixen la destinació. Som una destinació que la gent la recomana, ja que gairebé el 45% de les visites ho fan perquè la destinació ha estat recomanada", explicava la directora del Patronat de Turisme de Cambrils. En aquesta línia, des de Cambrils se segueix treballant en la promoció del turisme familiar, "el nostre producte estrella".

Increment del turisme de l'est

La temporada 2010 es va tancar amb un gran creixement del turisme procedent de l'Europa de l'est, principalment de Rússia. "Durant 2010 va arribar molt turisme rus, amb uns increments molt significatius a la nostra destinació. A Cambrils es van incorporar touroperadors que no coneixien la zona i l'any passat va ser la primera temporada. A banda, també vam fer l'esforç de fer molts famtrips de familiarització per ensenyar in situ la nostra destinació. Cal destacar que al turista rus els agrada la nostra destinació, i ara, les perspectives són mantenir les xifres de l'any passat en turisme rus i si pot ser incrementar-les".

"Fitur és una gran fira mundial, i com no podia ser d'altra manera Cambrils hi ha de ser present"

Per la seva part, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– manifestava ahir que "Fitur és una gran fira a nivell mundial, i com no podia ser d'altra manera Cambrils hi ha de ser present. Hi estem de manera activa conjuntament amb la resta de municipis de la Costa Daurada per tal de promocionar-nos en l'àmbit professional i en l'àmbit del públic en general per aconseguir que el turisme sigui un dels elements que sostingui de la millor manera la nostra economia". Benaiges també valorava molt positivament les dades assolides l'any passat, amb un increment en el nombre d'allotjaments tot i la disminució de la despesa dels turistes.

Benaiges va comentar que des de Cambrils s'ha de seguir treballant en la fidelització del turisme, ja que Cambrils té un turista molt fidel, i per altra banda, oferir un tracte d'atenció al públic excel·lent. Per altra banda, a nivell de turisme esportiu, l'alcalde va comentar que s'estan fent els últims passos per tal d'obtenir la certificació de turisme esportiu. "Aquest turisme és cada més potent, de qualitat i porta una desestacionalització molt important".

Comenta aquest article