Societat

El Ral·li de Cotxes Antics celebra la 24a edició

Per Lluís Rovira i Barenys

A les fotos, diferents moments del dia de la sortida del Ral·li de Cotxes Antics

El Club de Vehicles Antics de Cambrils va celebrar, de l’1 al 6 d’abril, la 24a edició del Ral·li de Cotxes Antics, una de les proves més antigues i amb més prestigi dins el món dels vehicles antics que se celebren actualment tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. El recorregut del ral·li d’enguany ha solcat íntegrament diferents carreteres catalanes arribant fins a Cotlliure, a la Catalunya Nord, com a punt més distant de la nostra localitat. La sortida va tenir lloc el dimarts 1 d’abril. Després de la concentració a la plaça de l’Ajuntament i el posterior esmorzar a la plaça d’Espanya, els 27 vehicles participants, tots ells de fabricació anterior a l’any 1930, van iniciar la ruta de 750 quilòmetres que, enguany, va passar per Santes Creus, el circuit de Montmeló, Lloret de Mar, Sils, Salt, Peralada, Hostalric i Barcelona. El president del Club de Vehicles Antics de Cambrils, Lluís de Ballester, va destacar, sobretot, el fet que el ral·li cambrilenc seria el primer en trepitjar el circuit de Montmeló. També va destacar la visita que els participants al ral·li van fer al Parlament de Catalunya, on van ser rebuts pel seu president, Joan Rigol. Un altre acte destacat d’enguany ha estat l’homenatge al secretari general de l’esport català, Josep Maldonado, que es va fer al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu. El ral·li va arribar fins al peu de la torre de Collserola on es va poder disfrutar d’una espectacular vista de la ciutat de Barcelona.

L’arribada a Cambrils va ser el diumenge 6 d’abril. Aquest any, però, no es va fer la gimcana pel port. Tot i això, la gent va poder observar de prop els vehicles antics que es van estacionar durant una estona al passeig marítim.

Des d’Alemanya i Luxemburg

Els participants que van venir de més lluny per disputar el ral·li cambrilenc ho van fer des d’Alemanya i des de Luxemburg. També hi va haver participants d’arreu de l’Estat, Almeria, Salamanca, Madrid, Mallorca, València, Castelló i Saragossa, així com de diferents indrets de Catalunya, Barcelona, Terrassa, Figueres, Manresa i Reus. També hi van prendre part tres participants cambrilencs. Les tasques d’organització d’aquest ral·li es reparteixen entre 22 persones, totes elles força experimentades. Segons el director del ral·li, Joan Esteve Solana, “els participants consideren que aquest és un dels ral·lis més ben organitzats de tots els que es fan”. Els participants al ral·li d’enguany han hagut de disputar 12 proves de regularitat. Tot i això, Lluís de Ballester destaca el vessant turístic i promocional del ral·li, “el ral·li suposa una ambaixada de Cambrils, gastronòmica i de bona convivència.”

Comenta aquest article