Informació general

L’Ajuntament de Cambrils alerta d’uns falsos tècnics de Secomsa Aigües que estafen els ciutadans

Per Redacció

Seu de Secomsa Aigües
Seu de Secomsa Aigües | Lluís Rovira i Barenys

L'’Ajuntament de Cambrils va alertar ahir, a través d'un comunicat, de la presència a Cambrils d’uns falsos tècnics de Secomsa Aigües que es dedicarien a estafar els abonats de la companyia. Alguns veïns de Cambrils han rebut trucades d’'uns individus que es fan passar per treballadors d’'aquesta empresa pública d'aigua i els pregunten quan poden passar per casa seva a recollir unes mostres per analitzar.

L’Ajuntament sospita que l’objectiu d’'aquests presumptes estafadors podria ser fer creure als abonats que necessiten un aparell i cobrar-los diners per instal·lar-lo o bé saber en quines hores del dia no hi ha ningú a casa per entrar a robar. Per aquest motiu, l’Ajuntament fa una crida als cambrilencs a no concertar cap cita ni donar cap mena d’'informació per telèfon. Secomsa mai demana extreure mostres d’'aigua des de l’interior dels domicilis, ja que ho poden fer des de l’exterior. A més, no realitza cap cobrament per les tasques de manteniment, canvi o revisió de les instal·lacions d’aigua.

És imprescindible que en cas de sospita de rebre la visita d'’un fals treballador de l’empresa municipal, les persones es posin en contacte amb la Policia Local de Cambrils, al 977 79 45 66 o truquin al 010 des de qualsevol punt de Cambrils.

Antecedents de fets similars

La setmana passada la companyia Ematsa també va alertar d’un frau similar a la Part Alta de Tarragona. D’altra banda, el març del 2009 a Cambrils ja es va produir un episodi semblant. En aquella ocasió, amb l’excusa de realitzar revisions o canvis de comptador, aconseguien els números de compte de les seves víctimes, majoritàriament dones soles d’'entre 70 i 80 anys, i els feien signar un paper per poder retirar diners del banc.

Comenta aquest article