Informació general

Repsol YPF acorda renovar les instal·lacions de la plataforma i el pantalà després dels darrers vessaments

Per Raquel Samaniego

A la part inferior de la foto es veu el vessament de petroli que hi va haver la setmana passada
A la part inferior de la foto es veu el vessament de petroli que hi va haver la setmana passada | Cedida

Els darrers vessaments de petroli a la costa tarragonina van propiciar que es convoqués una reunió urgent entre el president de Repsol YPF, Antoni Brufau, acompanyat per altres màxims representants de l'empresa, i els alcaldes de Cambrils, Robert Benaiges; de Salou, Pere Granados; de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i el tinent d'alcalde de Vila-seca, Xavier Farriol. En aquesta trobada es va acordar la renovació de les instal·lacions de l'empresa "amb una inversió de més de 130 milions d'euros, que permetrà minimitzar els futurs incidents a la plataforma i al pantalà", explicava l'alcalde de Cambrils a Revista Cambrils Diari Digital.

D'altra banda, "també tindran prioritat tot el conjunt de mesures acordades per afrontar la prevenció i la seguretat", que com deia Benaiges, es plantegen a curt termini en un període aproximat de dos anys. Respecte la resta de instal·lacions, "que tindrien un cost d'uns 80 milions d'euros al pantalà i uns 50 milions d'euros a la plataforma", ja necessitaran altres permissos per portar-los endavant. "Per part dels municipis hem acordat accelerar aquest procés al màxim per què les noves instal·lacions arribin el més aviat possible", remarcava l'alcalde.

Turisme i pesca

Robert Benaiges, com a representant de municipi pesquer, va voler destacar a la reunió que seria important parlar amb el sector de la pesca "que pateix totes les conseqüències de qualsevol activitat relacionada. I no només en el cas dels vessaments i la contaminació marítima, sinó per la pròpia activitat al pantalà com l'extracció o la conducció".

Per tot plegat van decidir crear una comissió de seguiment, "però no només de l'empresa i les institucions, sinó que serà oberta a gent experta que conegui el tema i que pugui col·laborar en el que faci falta". Robert Benaiges assegurava que la reunió havia estat "molt positiva" ja que "era el que volíem escoltar".

El problema a Cambrils

En els vessaments d'aquest passat mes, Cambrils no va sortir afectada directament "perquè es va actuar amb pressa", però tot i així, Benaiges considerava que per evitar aquests ensurts el que s'ha de fer "és explicar la veritat i de forma ràpida, a qui correspongui, i establir sistemes d'actuacions que minimitzin la situació a tots els nivells. Nosaltres no estem fora de perill, el que sí que es veritat que som la població que està més allunyada". Finalment, l'alcalde va voler fer incís en què en moltes ocasions es produeixen incidents petits que poden o no afectar el turisme, "afecta més la repercussió mediàtica, perquè la gent sempre vol saber si les platges estan netes o no i que tinguin la màxima seguretat i salubritat".

Comenta aquest article