Societat

Bona participació de públic als actes de la Setmana de la Interculturalitat

Per Ignasi Martí

Taules parades amb la mostra de cuina internacional
Demostració de la capoeira dins la Festa de la Interculturalitat
Amb l’objectiu de fomentar la convivència, el respecte i el coneixement mutu entre les diferents cultures que conviuen al nostre municipi, entre els dies 7 i l2 d’abril es van portar a terme tota una sèrie d’activitats dins de la Setmana de la Interculturalitat. Així sota el títol de “Tots els colors de la nostra ciutat”, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, ha organitzat diferents xerrades, cinefòrums, exposicions, un torneig de futbol platja i una “Festa de la interculturalitat” que es va portar a terme al Palau Municipal d’Esports el divendres 11. La intenció dels actes era abraçar una franja molt ampla de públic, des d’una sessió de Pallassos sense Fronteres per a nens i nenes, passant per exposicions que es van fer en centres d’educació secundària o el cinefòrum que es va organitzar amb alumnes de l’extensió universitària per a la gent gran. Les pel·lícules escollides per aquesta setmana van una producció francesa i una altra d’argentina, respectivament Un verano en La Goulette i Kamchatka. Les sessions cinematogràfiques es van combinar amb xerrades com la de Xavier Torrents (professor de ciència política de la UB), Salah Jamal (metge palestí) o la de Carlos Iaquinandi (Centre Llatinoamericà de Reus).

Festa de la Interculturalitat

Uns quants centenars de persones de totes les edats van participar a la festa de divendres, on, a més de poder gaudir de variades actuacions musicals i tallers, s’hi podien fer nombroses degustacions culinàries de nombrosos països, que havien preparat veïns del municipi de procedències diverses. Una ballada de sardanes, un taller de dansa brasilera capoeira, una mostra de puntaires, una demostració de percussió africana o diferents sessions de balls tradicionals de l’Amèrica Llatina es van anar alternant durant tota la tarda fins a la nit. Dissabte al matí va tenir lloc el torneig de futbol a la platja del Regueral, amb una dotzena d’equips locals, en el qual hi va haver una important participació de jugadors d’origen africà i llatinoamericà. A les 12 es va posar punt i final a la setmana amb la lectura, al Parc del Pescador, del manifest “Tots els colors de la nostra ciutat”.

§ Declaració d’intencions al manifest de cloenda de les jornades interculturals§

Actuació de Pallassos Sense Fronteres
Com a cloenda de les jornades interculturals la regidora de Benestar Social, Rosa López, va llegir un manifest en el qual va recordar que encara queda força camí per recórrer pel que fa a integració social i solidaritat i respecte entre les persones, “entre totes i tots cal que aconseguim el desenvolupament harmònic de les diverses cultures en les nostres ciutats adoptant i assimilant actituds i formes de vida solidàries, cooperants i dialogants que ens portin cap a la cultura de la pau i la convivència”. En el manifest també es recordava la necessitat d’assolir uns objectius concrets com són la creació de l’Oficina Municipal d’Atenció i Informació a l’Immigrant, la creació de l’Observatori sobre la Immigració, l’impuls del Consell Consultiu de la Immigració i assolir el 0,7% dels pressupostos municipals per a ajut al desenvolupament i la cooperació.

Comenta aquest article