Informació general

Bona acollida dels primers Premis Èxit i la Jornada Empresarial de Cambrils

Per Marcel Blàzquez

El sis guardonats amb els premis Èxit
Organitzats per la Fecam, Federació d’Empresaris de Cambrils, el divendres 4 d’abril van tenir lloc la Jornada Empresarial de Cambrils i la gala d’entrega dels Premis Èxit. Una iniciativa empresarial i social que per un costat va convocar professionals i empresaris cambrilencs a tres ponències empresarials i per un altre, amb els Premis Èxit Cambrils va voler reconèixer els cambrilencs i col·lectius que més èxit tenen dintre del seu àmbit professional i empresarial.

La gala d’entrega del Premis Èxit va ser tot un esdeveniment social que va desbordar fins i tots les previsions dels organitzadors. Dues-centes trenta-cinc persones van assistir al sopar que es va celebrar a l’hotel Tryp Port Cambrils i que va convocar bona part del món empresarial, polític i social de Cambrils. L’acte va començar amb una roda de premsa col·lectiva dels homenatjats i a continuació van tenir lloc el lliurament del trofeus commemoratius als sis guardonats d’enguany: Josep Capella, Josep-Lluís Carod-Rovira, Antoni Llorens, Joan Bosch, El Terrat –representat per Xavier Cassadó– i la Revista Cambrils, guardó que va ser recollit per Josep M. Ferrando. Tots els homenatjats van dir unes paraules d’agraïment i Josep-Lluís Carod-Rovira va parlar en nom de tots per agrair el guardons. El sopar va ser amenitzat per l’actuació sorpresa del grup de teatre La Teca.

Josep-Lluís Carod-Rovira i Josep PijoanAntoni Llorens
i Joaquim Bargalló
Josep M. Ferrando [Revista Cambrils]
i Lluís Recasens
Joan Bosch i Antoni SirventXavier Cassadó
[El Terrat]
i Salvadora Burrut
Josep Capella
i Robert Benaiges

§ Jornada Empresarial de Cambrils§

El matí del mateix divendres van tenir lloc les ponències, en les quals van participar com a conferenciants Francisco Martín Frias –director general de l’empresa de transports MRW–, Xen Subirats –productor executiu d’El Terrat Produccions– i Carles Alejaldre –director del projecte ITER (CIEMAT)–. Aquest projecte impulsa la candidatura de Vandellòs per a la instal·lació d’un laboratori d’investigació de la fusió nuclear.

§ Jordi Savall, president de la Fecam: “Hem rebut moltes felicitacions” §

El president de la Fecam, Jordi Savall, n’extreia un balanç molt positiu del desenvolupament de tota la jornada empresarial celebrada el passat 4 d’abril, “havíem apostat molt fort al portar els ponents de la jornada del matí. La gent que ha assistit a aquestes ponències ha quedat molt contenta. Hem rebut moltes felicitacions. Ara bé, també estem una mica decebuts que a nivell polític no se li donés prou importància”. L’acte de la nit, amb el sopar i l’entrega dels Premis Èxit va superar fins i tot les expectatives, “fins a l’últim moment vam passar molts nervis, però la gent va respondre i en va sortir molt contenta”. No cal dir que aquesta bona resposta anima la Fecam de cara a futures edicions. Savall confessa que la mateixa nit, abans de marxar de l’hotel, ja es van començar a preparar les jornades de l’any vinent, “ja hi ha una oferta per al proper any. Potser canviarem de lloc de celebració, ja que ens vam adonar que si creixíem una mica més aquest lloc d’enguany se’ns queda petit. L’hotel potser no va acabar de donar la talla de l’acte”.

§ Un guardó de bronze obra de l’artista cambrilenca Dolors Ortuño§

Dolors Ortuño
Els Premis Èxit s’han materialitzat en una escultura de bronze de 30 centímetres de longitud i d’uns 3 quilos de pes que reprodueix un cap femení amb la cara al vent. L’escultura és obra de l’artista local Dolors Ortuño que ha volgut reflectir, segons va manifestar ella mateixa, una temàtica empresarial d’anar endavant, com simbolitza la cara al vent, en una escultura plena de referents mariners com exemplifica el mateix blau del color de l’escultura. Aquest premi quedarà institucionalitzat per a properes edicions. El president de la Fecam, Jordi Savall, es mostrava orgullós d’haver fet aquest encàrrec, “vam deixar total llibertat a l’artista i hem quedat gratament sorpresos del resultat”, va manifestar.

Comenta aquest article