Informació general

Dotze ONG cambrilenques signen un comunicat de suport al regidor Oliver Klein

Per Redacció

El regidor Oliver Klein, en un moment del ple del passat 30 de novembre en què va ser destituït del govern

La crisi desfermada arran de la destitució del regidor Oliver Klein del govern municipal i la seva posterior suspensió cautelar de militància del PSC va viure ahir un nou episodi. Aquest cop han estat 12 ONG amb representació local les que han emès un comunicat de suport a Oliver Klein.

"Sempre ha estat sensible i s'ha mostrat col·laborador amb els països que pateixen pobresa extrema al món"

En el comunicat emès, aquestes ONG, que participen en el Consell de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils, destaquen tot un seguit de valors i qualitats del regidor destituït. Segons diuen en un seguit de 8 punts, Oliver Klein "sempre ha estat sensible i s'ha mostrat col·laborador amb els països que pateixen pobresa extrema al món; ha actuat de forma acollidora amb les organitzacions que iniciaven la seva participació en el Consell; ha tingut la qualitat de crear sinèrgies de participació democràtica en totes i cadascuna de les reunions i ha ofert constantment mitjans perquè la tasca de les organitzacions sigui eficaç".
En un altre dels punts del comunicat es diu que Oliver Klein "ha procurat en tot moment que els diners públics s'apliquessin en la gestió dels projectes i ha aconseguit que la Fira de la Solidaritat que se celebra anualment fos un èxit i que tota la ciutadania de Cambrils conegués la ingent tasca de les organitzacions no governamentals".
Finalment, el comunicat també destaca entre els mèrits de l'exregidor de Cooperació i Solidaritat que "ha fet arribar a les escoles la multiculturalitat dels països que són receptors de l'ajuda solidària, estimulant la sensibilitat i el sentit crític dels més petits i ha aconseguit portar a Cambrils conferenciants internacionals de gran nivell, lluitadors implacables dels drets humans".

Les ONG que han signat el comunicat han estat Fundación El Sueño de la Campana, Comité Óscar Romero, Ixmucane, Enginyers sense Fronteres, Associació Prabhat, Sunugaal Amics del Senegal, Agermanament sense Fronteres, Associació Família i Societat, Hammada, Punt de Partida, Grapph Haití i Diversitat Integral d'Immigració.

L'Ajuntament respon amb un altre comunicat : "Si volen fer política hi ha altres maneres més elegants"

El comunicat de les 12 ONG va tenir una ràpida resposta per part de l'Ajuntament amb l'enviament d'un comunicat de rèplica signat per l'alcalde. D'entrada el comunicat de l'Ajuntament deia que era una resposta al comunicat fet públic "per un grup reduït" d'ONG i manifestava que "qualsevol acció o decisió presa des de l’àrea de Cooperació ha estat una decisió del govern municipal. Tots els acords es prenen a través de la fórmula de consens en el si del govern municipal. No són producte de la decisió personal dels regidors o de l’alcalde. Per tant, qualsevol encert o equivocació que es produeixi en qualsevol àrea de govern té en l’èxit o en el fracàs, la consideració col·lectiva. Atribuir únicament a un regidor una determinada gestió és un error".

En el segon punt del comunicat es diu que "no ens posem en les consideracions que, des del punt de vista personal, els membres d’aquestes entitats puguin fer en relació a la seva ideologia o la seva tendència política. El que no és de rebut és que en nom d’una ONG es faci un pronunciament de recolzament polític, sobretot, en l’actual situació. Ho considerem una falta d’ètica vers el govern municipal, però també vers la resta de membres, simpatitzants i col·laboradors de la pròpia entitat.
Per se, les entitats són apolítiques, excepte si són integrants d’una formació o partit polític. Deplorem, doncs, aquesta actitud, que considerem allunyada de qualsevol ètica, sobretot sabent que membres d’aquestes ONG formen part del grup de persones que s’ha implicat en la campanya propagandística que aquest regidor esta duent a terme. Només cal visualitzar algunes de les fotografies publicades als mitjans de comunicació"

Finalment, el comunicat acaba apel·lant a la responsabilitat dels representants d’aquestes entitats "per tal que treballin conjuntament amb l’Ajuntament en l’àmbit que els correspon, des de l’àrea de Cooperació al desenvolupament i solidaritat. Si volen fer política, hi ha altres maneres més elegants".

Comenta aquest article