Informació general

L’Ajuntament subvenciona la rehabilitació d’habitatges al Barri Antic per a joves

Per Lluís Rovira i Barenys

Vista aèria del barri antic

L’Ajuntament ha aprovat unes bases que regulen les subvencions destinades a la rehabilitació d’habitatges al Barri Antic per a persones compreses entre la franja d’edat que va dels 18 als 35 anys. L’Ajuntament subvenciona un 20% del pressupost de les obres de rehabilitació fins un màxim de 12.000 euros per habitatge. El regidor d’Urbanisme, Salvador Matas, considera que aquesta subvenció és força important, “amb això tractem dues problemàtiques alhora, la de l’accés a l’habitatge per part de la gent jove i la de la recuperació del Barri Antic”. El regidor considera, a més, que és important que al Barri Antic hi visquin persones joves per tal de dinamitzar la zona, ja que això arrossega uns altres serveis. Per tal de fer conèixer aquestes subvencions l’Ajuntament enviarà un díptic informatiu a tots els joves d’entre els 16 i els 35 anys. A banda, segons Matas, “també hem parlat amb les entitats bancàries de la població perquè apliquin una sèrie de crèdits de tipus preferencial per tal de complementar i donar facilitats per fer aquest pas endavant”. De moment l’Ajuntament ja té una partida de 15.000 euros per fer front a les primeres demandes, tot i que, segons Matas, hi ha el compromís polític de fer-se càrrec de totes les sol·licituds”.

Altres indrets

Aquesta subvenció, però, no es pot solapar amb d’altres que anteriorment ja havia posat en marxa el mateix Ajuntament, com és la subvenció per a les façanes. La recuperació del Barri Antic, segons va dir Salvador Matas, “és un bé per al municipi. Però no es descarta, per a més endavant, fer unes bases similars per a d’altres zones del municipi”. A banda, el regidor d’Urbanisme confia que aviat es concretin els dos convenis que ja s’han signat amb l’Incasol per a la construcció a Cambrils d’habitatges de lloguer i de venda.
Segona línia del nou centre escolar.

Segona línia del nou centre escolar

La Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Cambrils que ja ha encarregat a Gisa les obres d’ampliació a la segona línia educativa del nou centre escolar situat al Molí de la Torre. Aquesta ampliació, pressupostada en un milió d’euros, consistirà en la construcció d’un bloc de set aules i uns lavabos. L’Ajuntament, per la seva banda, ha demanat que aquestes obres comencin abans del proper mes de setembre.

Comenta aquest article