Informació general

La taca de petroli produïda pel vessament de Repsol no arriba a la costa cambrilenca

Per Redacció

El vessament de petroli s'observa a la part inferior de la foto, on hi ha una taca més fosca

El diumenge al matí es produïa una fuita de 100 litres de petroli d'una canonada del pantalà del Repsol davant la costa tarragonina. Aquest vessament provocava una taca que es va desplaçar fins a la platja del Racó, a la Pineda, i que es va començar a netejar ràpidament per part de Salvament i de Repsol. Tot i així, una vegada realitzant les tasques de neteja, es va detectar una segona taca de dimensions molt més grans, que arribaven a 2,5 quilòmetres de longitud i que corresponia a un vessament d'entre 5.000 i 15.000 litres de petroli. Arran de tots aquests vessaments, que van arribar també a Cap Salou, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va activar el Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT).

Les dues taques aparegudes van ser analitzades per comprovar, finalment, que es tractava de la mateixa fuita. Ara, un cop acabades els treballs de neteja, la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès, afirmava que el govern central farà una revisió dels protocols de seguretat amb les empreses del sector amb l'objectiu d'evitar aquest tipus d'incidents.

La Costa Daurada, afectada per tres vessaments en els últims mesos

Les aigües tarragonines i de la Costa Daurada han patit fins a tres vessaments greus en els últims mesos. Les institucions del territori s'han posat en alerta perquè aquests incidents no tornin a ocórrer, perquè són fets que poden posar en perill les platges de les localitats costaneres, com pot ser Cambrils. La regidora de Turisme, Ana López, ha assegurat a Revista Cambrils Diari Digital que Capitania Marítima no ha avisat a l'Ajuntament de Cambrils, motiu pel qual la taca no ha afectat directament al litoral cambrilenc. D'altra banda, també apunta que l'encarregat que hi ha a les platges cambrilenques durant tot l'any tampoc ha vist cap mena de senyal.

Comenta aquest article