Informació general

Un robatori de cable elèctric obliga a tallar durant 7 hores la circulació de trens entre Cambrils i Salou

Per Redacció

Nombrosos autobusos van acudir a l'estació de Cambrils per a fer el trajecte entre Cambrils i Salou

El dissabte al migdia, concretament a les 12.40 hores, es quedava aturat un tren a les vies entre Cambrils i Salou. Aquest seria el primer dels 17 trens de llarga i mitja distància que es van veure afectats durant set hores pel robatori de ferro i cable elèctric de les vies, que va provocar la caiguda de 420 metres de catenària i, com a conseqüència, la falta de subministrament elèctric. El robatori es va produir al punt quilomètric 261/180 de la línia València - Tarragona - Barcelona, i la avaria va provocar que quedessin interromputs els trens fins les 19.25 hores.

Els viatgers dels combois de mitja distància, un total de set durant tota la tarda, van haver de ser recol·locats en nombrosos autocars que els desplaçaven des del lloc del robatori fins l'estació de Cambrils. En el cas dels de llarga distància, que van ser 10 trens, els autocars van portar als viatgers fins a l'alçada de l'Aldea o fins a Tarragona. Cal destacar que durant les set hores d'avaria es van mobilitzar fins a 40 autocars.

Sense personal

Cal destacar que aquest incident es va produir en dissabte, dia en què no hi ha personal d'Adif ni de Renfe treballant a l'estació. Els usuaris que volguessin tenir més informació havien de trucar per telèfon a una central de Tarragona. Els que si es van traslladar fins l'estació van ser personal de seguretat d'Adif, que van valorar els danys i van presentar una denuncia als Mossos d'Esquadra. Aquest cos de seguretat també va ser present a Cambrils des del moment en que es va detectar l'avaria. Des del migdia i fins la tarda de dissabte, l'estació de Cambrils va estar plena d'autocars i de taxis que transportaven els viatgers.

Un altre robatori entre Tortosa i l'Aldea

Ahir a la tarda, concretament a les 19 hores, un nou robatori de 10 metres de cable de la infraestructura ferroviària va provocar la interrupció de la circulació de trens entre Tortosa i l'Aldea. Aquesta avaria va durar dues hores i va afectar a cinc trens regionals. L'aturada es va detectar al quedar dos combois parats a la zona de Campredó. Per aquest motiu van haver de mobilitzar 10 autobusos per transportar la gent per carretera entre Tortosa i l'Aldea.

Durant set hores, els autobusos van ocupar bona part de l'avinguda de la Verge de Montserrat

Comenta aquest article