Cultura

S'obre el teló d'una nova edició del programa de teatre familiar "Diumenges al teatre"

Per Redacció

'La Parada del Peret', de la companyia La Tremenda, va ser una de les obres que es van representar el passat novembre dins el cicle 'Diumenges al Teatre' al Casal Parroquial de Sant Pere

Un any més, el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils programa el cicle de teatre familiar "Diumenges al teatre", una iniciativa que va néixer per apropar la cultura, la música, el circ, la dansa i el cant als més petits, desplegant totes les diferents arts escèniques. Totes les obres del programa es representen al teatre del Casal Parroquial de l'església de Sant Pere, a les 18 hores. El preu de les entrades és de 3 euros.

Cinc obres de teatre

El cicle va encetar-se ahir diumenge a la tarda amb l'obra "Tortuga. L'illa d'en Tresot", a càrrec de la companyia La Pera Llimonera. La programació s'allargarà fins al mes de maig i inclourà quatre obres més de temàtica ben diferent que aproparà el món màgic del teatre. La següent obra serà "Dèjà vu" a càrrec de Mag Edgar, el proper 20 de febrer. Dèjà vu és un espectable de màgia on la il·lusió i la poesia es fonen. Un espectacle fantàstic, misteriós i enginyós. Edgard, un mag vingut de no se sap on, endinsa l'espectador en una aventura desconeguda que sorprèn pel seu impacte màgic i plàstic, una barreja de present i passat, de possible i impossible, de vist i no vist, on tot plegat no resulta ser més que una mentida. La següent proposta del programa arribarà el diumenge 20 de març amb "Sopa de pedres" de Teatre Nu. En aquesta obra, tres personatges viuen amicalment en un diminut espai. Acostumats a compartir-ho tot, el dia que la seva amable convivència es trenqui, hauran de buscar noves maneres de relacionar-se entre ells i afrontar la crisi.En aquesta nova proposta el Teatre Nu incorpora les tècniques del teatre de circ i de moviment al seu habitual treball centrat en la manipulació de titelles i objectes.

Participació i col·laboració de les dues companyies cambrilenques

La quarta obra arribarà el dia 17 d'abril, en el marc dels Dies de Llibres. L'obra serà "La gallina que pogué regnar" de Carlos Cano, que serà representada per la companyia de teatre local, La Teca Teatre. La sinopsi d'aquest espectacle parla de: "Què fa un Ou Fregit en un castell? I unes turistes xafarderes? Visitar el castell del Príncep de l’Ou Fregit!". Per tancar el cicle de "Diumenges al teatre", el 15 de maig tindrà lloc l'espectacle "El forn del Lleó" a càrrec de Cia Clownx teatre". Un obrador, dos forners, tres galetes, quatre estris, cinc minuts... i a jugar! Al forn del lleó res no és el que sembla.

En aquesta edició, es compta amb la col·laboració dels grups de teatre cambrilencs La Teca Teatre i Grup de Teatre Xerinola, i el suport del programa Cultura en Gira i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article