Informació general

S'aturen completament les obres del viaducte i de l'estació del tren del nou traçat ferroviari

Per Redacció

Aspecte de la part nord del viaducte des de la riera d'Alforja, ahir al matí

Les obres del viaducte que travessa la zona esportiva municipal estan completament aturades, tal i com es pot observar de manera ben clara a la mateixa zona dels treballs. Tal i com ja va anunciar el regidor d'Urbanisme en el plenari del passat novembre, arran d'una pregunta formulada pel grup municipal de CiU, les obres del nou traçat ferroviari han patit la retallada pressupostària i, a finals d'any, ja han quedat pràcticament aturades del tot.

Així doncs, el viaducte ha quedat a mig fer. Té l'estructura enllestida per la part nord fins arribar a l'alçada de la riera d'Alforja. Per la part sud, hi ha el terraplè fet fins a la carretera de Montbrió. Segons ha pogut saber Revista Cambrils Diari Digital, diferents empreses subcontractades que hi estaven treballant han marxat poc abans de Nadal, alguna, i d'altres a finals d'any. En algun cas han comentat que no creuen que es reprenguin les obres abans de dos anys.

Les obres es van licitar ara fa un any per un valor de 22,8 milions d'euros

Justament ara fa un any, concretament el 5 de gener de 2010, el Ministeri de Foment va licitar les obres del viaducte i de la nova estació de tren de Cambrils per un valor de 22,8 milions d'euros. El 18 de desembre de 2009, el Consell de Ministres havia aprovat la licitació d'aquestes obres i el Ministeri de Foment ho va fer efectiu la primera setmana de l'any 2010 juntament amb les obres d'electrificació de l'enllaç que unirà el Corredor del Mediterrani amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa així com amb l'actual línia Reus-Tarragona.


Vista del viaducte en el tram ja enllestit

Comenta aquest article