Informació general

L’Ajuntament de Reus assessorarà l’Ajuntament de Cambrils per a la millora de l’atenció al ciutadà

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, encaixen les mans després de signar el conveni entre els dos ajuntaments
Els alcaldes de Reus i de Cambrils, Lluís Miquel Pérez i Robert Benaiges, respectivament, van signar, el passat 1 d’abril, un conveni a través del qual l’Ajuntament de Reus es compromet a col·laborar amb l’Ajuntament de Cambrils per tal que aquest pugui oferir un eficaç sistema d’informació municipal general als ciutadans. Concretament, l’Ajuntament de Reus posa a disposició de l’Ajuntament de Cambrils un aplicatiu informàtic anomenat Geni que permetrà tractar i sistematitzar la informació municipal que l’Ajuntament de Cambrils introdueixi en el seu servidor que ja té ubicat a les dependències de l’Ajuntament de Reus en virtut del conveni subscrit per ambdós ens locals el passat 18 de novembre de 2002. El conveni també permet l’accés a les xarxes de connexió a l’empresa Asstel Sis, SL, l’empresa que dóna servei a l’Ajuntament de Reus, per tal que aquests puguin oferir el servei d’informació i atenció telefònica municipal. Aquest conveni, signat a les dependències municipals de Reus, té una durada de 6 mesos i podrà ser objecte de pròrrogues.

Inici de col·laboració

L’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va voler destacar la voluntat d’incrementar el servei al ciutadà per part de l’Ajuntament, “teníem una estructura administrativa que no havia evolucionat i necessitàvem un cop de timó. Aquest és un inici de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus”. Lluís Miquel Pérez, l’alcalde de Reus, també es va mostrar esperançat en continuar amb l’entesa i la col·laboració amb l’Ajuntament cambrilenc després de les properes eleccions municipals, “és important introduir una gestió de caràcter empresarial optimitzant el màxim de recursos”, va manifestar. Pérez també va destacar que l’experiència de Reus pel que fa al funcionament de les societats municipals pot ser molt útil per a l’Ajuntament de Cambrils.

§ L’Oficina d’Atenció al Ciutadà§

L’Ajuntament vol posar en funcionament l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de manera imminent, quan s’acabin les obres d’adequació que s’estan fent a l’entrada de l’edifici consistorial. Aquest nou servei, similar al que ja disposa l’Ajuntament de Reus, “consistirà en posar en pràctica la finestreta única. Des d’allí es tramitarà gairebé el 80% de les gestions que es facin a l’Ajuntament”, tal i com va manifestar Robert Benaiges. Segons l’alcalde, amb aquest nou servei es pretén millorar l’atenció al ciutadà i ajudar-lo en les gestions que hagi de fer a l’Ajuntament. Aquest servei tindrà horari de matí i tarda.

§ Reforma interior§

La futura seu de l’Escola d’Adults, l’edifici de l’antic hospital, ha d’estar completament enllestit a principis d’octubre per poder iniciar el nou curs amb normalitat. Segons el regidor d’Ensenyament, “tinc previst parlar amb l’empresa que està fent l’estructura perquè vagin el més ràpid possible a enllestir la seva feina. Quan l’estructura estigui feta entrarà una altra empresa que s’encarregarà de fer la reforma interior. Aquest projecte de reforma interior es fa des dels serveis de l’Ajuntament i gairebé ja està enllestit”. La distribució d’aquest espai interior s’ha fet, segons comenta Matas, d’acord amb les recomanacions fetes pels professors i professores de l’Escola d’Adults.

Comenta aquest article