Societat

Els heralds reials desembarquen a Cambrils per anunciar l'arribada dels Reis Mags d'Orient

Per Berta Ruiz

Els heralds reials van arribar al port de Cambrils, ahir diumenge al matí

Les Escales Reials del moll cambrilenc van ser l'escenari ahir diumenge al matí del desembarcament per mar dels heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Cap a dos quarts de dotze del matí, una embarcació arribava al port i d'aquesta en descendien els patges reials de Melcior i Gaspar, els quals van saludar a grans i petits i van llençar caramels. Posteriorment, els enviats reials van pujar dalt d'una carrossa i d'un parell de jeeps, amb els quals van iniciar un recorregut per la façana marítima del port, fins enfilar els carrers de pujada cap a dalt a la vila.

5 de gener, arribada de Ses Majestats i Gran Cavalcada

Els heralds reials van anar anunciant per tot el municipi la imminent arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, el proper dimecres 5 de gener. Aquesta tindrà lloc al moll de Cambrils a partir de les 19 hores i seguidament s'iniciarà la Gran Cavalcada pels diferents carrers i places. A les 20 hores al Parc del Pescador, es donarà la benvinguda a Ses Majestats i tot seguit recolliran les cartes de tots els xiquets i xiquetes de Cambrils. A dos quarts de nou del vespre, els Reis Mags d'Orient seran rebuts a la plaça d'Espanya, on novament recolliran les cartes amb les peticions dels més petits.
L'endemà, el dia 6 de gener, els Reis Mags, tal i com han fet sempre a Cambrils, repartiran les joguines, casa per casa, a tothom que ho hagi sol·licitat.

La festa de Reis, com cada any, és organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle que compta amb el suport del departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

La comitiva reial va recórrer la façana marítima i després diferents carrers de la vila

Comenta aquest article