Informació general

El ple aprova una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre la inclusió del castellà com a llengua vehicular a l'escola

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'escola Joan Ardèvol

El ple extraordinari va aprovar ahir una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística de les escoles catalanes que exigeix a la Generalitat a introduir el castellà com a llengua vehicular a l'escola. La moció va ser presentada pels grups de CiU, PSC, ERC, ICV i la PLIC. La regidora de CiU va ser l'encarregada de fer-ne la lectura i presentar els següents acords: "manifestar el nostre rebuig a aquestes Sentències del Tribunal Suprem que signifiquen la fi del sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes, que ha suposat i d’una manera demostrada, un model d’èxit; manifestar el nostre suport al sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes; instar al Parlament de Catalunya a rebutjar les sentències i a complir la Llei d’Educació de Catalunya i comunicar aquesta decisió als Parlaments català i espanyol, al Tribunal Suprem, i als diferents Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya".

Tots els grups van donar-hi suport a aquesta moció, excepte el PP i el regidor no adscrit, Iñaki Carnero, els quals van votar-hi en contra. El portaveu del PP –Francesc Garriga–, va explicar que "s'han d'acatar les sentències ens agradin o no. A més, es posa el castellà al costat del català, i no diu que aquest estigui ni per damunt ni per sota, sinó de manera equitativa".

Comenta aquest article