Informació general

Les competències que fins ara tenia el regidor Oliver Klein es reparteixen entre sis regidories

Per Berta Ruiz

Vista general del plenari extraordinari d'ahir dijous

El ple extraordinari celebrat ahir al matí va aprovar la modificació del cartipàs municipal, és a dir, la reestructuració de l'organigrama de l'equip de govern després de la destitució del regidor Oliver Klein, amb el repartiment dels diferents apartats de la regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques. L'àmbit de promoció econòmica fires i comerç el portarà la regidora Ana López amb la vicepresidència del regidor Jordi Savall; l'apartat de participació ciutadana passarà a l'àrea de Protecció Ciutadana i Mobilitat a càrrec de Laura Forcadell; l'àmbit de cooperació i desenvolupament el portarà el regidor Salvador Matas; la gestió dels casals d'avis passarà a la regidoria de Polítiques Socials i Salut amb Maricel Llaveria; la gestió dels centres cívics serà assumida pel regidor Joan Recasens, mentre que la Llei de Barris del Barri Antic anirà a càrrec de Joan Mas, el qual també és el regidor d'aquest barri.

També es va aprovar que la regidora Laura Forcadell serà la 6a tinent d'alcalde en substitució d'Oliver Klein. D'altra banda, la representació en aquells àmbits on Oliver Klein hi era per encàrrec de l'Ajuntament –com per exemple el Club Nàutic, Redesa, el Port de Tarragona, Creu Roja, el Patronat de Turisme de Cambrils o Cambrils Audiovisual– també s'han redistribuït. Finalment, també es va aprovar que Oliver Klein passarà a tenir dedicació parcial. Sobre aquesta modificació del cartipàs, Robert Benaiges va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que, "tenim un pla de gestió per tirar endavant cadascuna de les àrees en els propers mesos. Espero que els ciutadans no la notin i inclús puguin dir-nos que al final d'aquests mesos ha estat millor. Amb això no vull dir que fins ara havia estat malament, sinó al contrari. Penso que ha estat una gestió correcta, però el problema no ha estat un problema de gestió municipal sinó un problema polític".

Vot en contra de l'oposició. CiU critica l'actitud "poc democràtica" de Benaiges

La PLIC i el PP van votar en contra d'aquesta modificació del cartipàs, mentre que la regidora de CiU –Mercè Dalmau– va criticar que aquests canvis hagin estat "fruit d'un caprici personal" per part de l'alcalde. Segons va dir Dalmau: "vostè ha fet gala de la seva actitud de poc democràtica. Vostè ha fet fora a un regidor del seu equip de govern i del seu mateix partit polític".
En el seu torn de rèplica, Benaiges va queixar dels "adjectius" llançats per la regidora de CiU, afirmant que, "això no és un caprici, perquè no sóc una persona capritxosa. Les coses es fan per un sentit determinat. Tots som persones serioses i sabem el que tenim entre mans. Em sap molt de greu que em digui que sóc un capritxós i finalment que em digui que la meva actitud és poc democràtica i dictatorial. En aquesta casa les decisions es prenen de manera col·lectiva i que jo sàpiga aquesta decisió ha estat recolzada pels companys del meu grup municipal". Després d'aquestes paraules de l'alcalde, la regidora de CiU va tornar a insistir que no entrarien a valorar els problemes interns del PSC, sinó que ha realitzat "com a alcalde i com a persona que decideix en l'equip de govern i en el seu partit. Analitzant la seva actuació d'ara i al llarg d'aquests anys, fem aquesta valoració i és normal que a vostè no li agradi, però els fets són els fets. Vostè tenia un equip de govern amb 11 i ara el té amb 10, i d'altra banda, eels seus socis de govern van dir públicament no donaven suport a la decisió".

Robert Benaiges a Mercè Dalmau: "Vostè ha tingut una oferta molt clara de cogestió d'aquest govern"

En un intens diàleg, l'alcalde va reprendre que des de CiU se'l critiqui la seva actitud cap a ells i la manca de participació, quan segons va dir, "vostè ha tingut una oferta molt clara de cogestió d'aquest govern en moltes ocasions durant aquest mandat. Se li ha donat l'oportunitat d'intervenir de manera més directa en la política municipal, se li han ofert responsabilitats i vostè s'hi ha negat sistemàticament. I ara em diu que sóc un dictador? Faci-s'ho mirar senyora Dalmau!". Per tancar la discussió, Dalmau va afegir: "no digui més que vostè ha ofert a CiU una cogestió, perquè quan un ofereix una cogestió és amb un projecte en concret. A mi i al nostre grup no ens serveix que quan la legislatura està a la meitat i vostè ja ha triat els seus socis de govern ens vingui a dir si volen gestionar l'Ajuntament. Les coses no es fan així. Quan comença la legislatura un tria amb qui vol gestionar i vostè ja ho va fer. Vam tenir converses, no les nego, però no van ser en ferm, ni vostè va portar una proposta en ferm".

Aquest punt de l'ordre del dia va tenir els vots a favor de l'equip de govern i del regidor no adscrit –Iñaki Carnero– i els vots en contra de l'oposició. Per les absències dels regidors del govern Joan Recasens, Laura Forcadell i del regidor no adscrit, Oliver Klein, es va donar un resultat de nou vots a favor i nou en contra. En aquest cas, es va haver de tornar a votar i el punt va ser aprovar gràcies al vot de qualitat de l'alcalde.

Comenta aquest article