Tema del mes

Pere Llorens, alcaldable pel PP

Per Jordi Moreno

“Som un partit que acceptem les regles del joc de la democràcia i quan convé, i per donar estabilitat, pactem amb tots els partits”
Pere Llorens és actualment el cap de llista més veterà dels que es presenten a aquestes eleccions municipals. Concretament aquesta serà la cinquena vegada consecutiva que encapçala la candidatura del PP.

Per què et presentes com a alcalde?
Per una banda, sempre m’ha fet il·lusió ser alcalde i per l’altra, crec que els que hem tingut la sort de néixer i viure a Cambrils tenim una mica l’obligació de fer el que puguem pel nostre poble.

Quines són les prioritats bàsiques a solucionar durant la propera legislatura?

Malgrat la millora que ha suposat l’entrada en funcionament del vial del Cavet, una de les prioritats bàsiques a solucionar és el tema de les vies de comunicació. El trasllat de l’N-340 i el desmantellament de l’actual traçat de la via fèrria són temes que l’Ajuntament haurà de seguir amb molta atenció durant els propers quatre anys. L’assignatura pendent d’aquesta legislatura és el tema dels pàrquings. Ara bé, crec que la neteja en un poble turístic és una cosa molt important i s’hi ha de gastar els diners necessaris.

Quin és el model de ciutat que ha de seguir la nostra població durant els propers anys?

Cambrils creix i creixerà i el Partit Popular mai anirà en contra d’aquest creixement. Malament el poble que no creix, ara bé sempre dins un ordre. Podríem apostar per no posar més sòl a disposició dels promotors, ara bé, això ho podria fer un o dos ajuntaments, però el tercer ja no. En la propera revisió del Pla General s’haurà de pensar en zones on es puguin construir blocs de pisos perquè actualment tot el terreny urbanitzable que queda és per fer cases en filera i xalets. S’ha de posar sòl urbà a disposició dels promotors perquè puguin fer vivendes assequibles per als joves que busquen el seu primer habitatge. Personalment, m’agradaria potenciar majors espais destinats a zones verdes a canvi d’edificis més alts, crec que així augmenta la qualitat de vida dels seus habitants. Cambrils creixerà mentre la gent vulgui que creixi.

Quines són les expectatives de resultats per aquestes properes eleccions municipals?
Jo tinc el convenciment que anirem amunt i incrementarem el nombre de vots respecte als últims comicis municipals.

La situació actual del PP en el context estatal pot influir negativament en els resultats obtinguts a nivell local?

Si et refereixes al tema del Prestige i al conflicte de l’Iraq crec que són temes que s’han polititzat de manera interessada per part de l’oposició. Tinc la impressió que s’ha parlat més del Prestige a Catalunya que no pas a Galícia. Naturalment que a Galícia se n’ha parlat molt, però ja s’ha buscat una solució. Jo confio molt amb el sentit comú dels nostres votants i no crec que la gent que vota el PP es deixi influir pel que faci o deixi de fer Saddam Hussein. Malgrat que el posicionament del PP en el conflicte de l’Iraq va ser de suport a la guerra, les tasques de l’exèrcit espanyol s’han reduït a les estrictament humanitàries.

Penso que moltes de les manifestacions convocades semblaven una cosa preparada per anar en contra del partit. Però totes aquestes coses tenen una pujada i una baixada, i quan baixen la gent veu qui ha enganyat i qui no ha enganyat. Crec que d’aquí a les eleccions tot aquesta mena d’engany acabarà i les coses tornaran al seu lloc.,

Si fos necessari, quina política de pactes seguirà el PP durant la pròxima legislatura?
En aquests moments encara no és moment de parlar de pactes. Porto diverses legislatures dient el mateix, nosaltres som un partit que acceptem les regles del joc de la democràcia i quan convé, i per donar estabilitat, pactem amb tots els partits. El partit pot tenir uns apropaments més cap a uns que cap a uns altres, però no hi ha cap ratlla separatòria. Ara bé, hi ha pactes que són més difícils que d’altres.

El canvi de govern ocorregut durant aquesta legislatura pot influir en la intenció de vot dels cambrilencs?
Sempre és imprevisible, però no crec que pugui influir massa. En aquesta legislatura hi va haver un moment en què es va perdre la majoria des de l’equip de govern i es va fer el que s’havia de fer, perquè l’oposició tenia la majoria. El que no és lògic és que l’equip de govern no tingui la majoria, vagi als plens i guanyi l’oposició. El que va passar a l’anterior legislatura és un problema en el qual no hi entrem, però sí que ens va agafar pel mig perquè teníem un pacte. Vam mantenir el pacte mentre va aguantar, som gent que ens agrada començar i acabar una legislatura. No tenim cap odi ni rancor pels que han entrat, entenem que ells tenen la majoria i és evident que són el que tenen la responsabilitat de manar. Nosaltres hem d’estar contents quan es governa amb encert perquè sinó mal favor li faríem a Cambrils.

§ Preguntes flash§

S’ha de tirar endavant el projecte del Parc Samà?

Nosaltres vam apostar en el seu dia i apostarem pel camp de golf del Parc Samà perquè creiem que és una inversió de qualitat per Cambrils que no ha de perjudicar ningú i beneficiarà tothom.

Què s’ha de fer amb l’actual traçat de la via fèrria?

Sense cap mena de dubte crec que s’ha de desmantellar i fer-hi un passeig. En el seu dia es va dir que es treia la via com una millora per al poble i cal respectar aquesta decisió per no ofendre els sentiments dels pagesos afectats pel nou traçat. Si per desfer una barrera hem hagut de desfer el terme i finques particulars, almenys arreglem un cosa. Cal desmantellar l’actual traçat i fer-hi un passeig per a vianants, amb carril bici, i si és convenient posar-hi carrils de tramvia, però tot això quan tot estigui pla i s’hagin eliminat aquestes barrreres.

Quina és la solució definitiva per a la problemàtica de manca d’aparcaments?

Si volem que a Cambrils no hi hagi trànsit i que continuïn creixent les zones de vianants del port, evidentment hem de construir més pàrquings. Crec que estaria molt bé un pàrquing a la plaça de l’Ajuntament perquè estaria ubicat molt a prop de la platja. També seria bo construir-ne un a la plaça de la Concòrdia i un altre al passeig de Lluís Companys. Això no vol dir que s’hagin de fer tots tres en un any i en una sola legislatura.

Quina és la solució a l’actual dèficit sanitari existent a Cambrils?

Crec que en els propers quatre anys Cambrils haurà de tenir un hospital, el creixement en habitants que tenim ho justifica. Cal evitar que les persones s’hagin de desplaçar per coses que s’haurien de poder fer al nostre poble.

Comenta aquest article