Tema del mes

Joan Serra, alcaldable per CiU

Per Josep Maria Ferrando

“Hi ha la circumstància que l’equip de govern que es va formar en el seu moment no ha respost a les perspectives que hi podia haver, però el resum
global és totalment positiu”
Joan Serra torna a ser per segona vegada candidat a alcalde per CiU. Després de la moció de censura del 9 de gener que el va treure de l’alcaldia, es torna a presentar amb una llista renovada que compta amb el suport unànime del comitè local. Es mostra satisfet dels tres anys i mig que va governar amb el suport del PP i d’ACI i creu que els cambrilencs sabran valorar la feia que s’havia fet fins ara.

Què l’ha decidit a tornar-se a presentar com a candidat a les properes eleccions municipals?

Dues coses, primer que no he pogut acabar els quatre anys de mandat i l’altra és que s’han de finalitzar una sèrie de realitzacions que no s’han acabat. Crec honestament que ho puc complir. He de dir també que la meva coalició m’ho va tornar a demanar, en cap moment hi ha hagut cap fissura i ha estat sempre per unanimitat. Considero que la legislatura no s’ha acabat com s’havia d’acabar, però bé, la democràcia és així.

Quin balanç en fa d’aquesta legislatura?

Jo n’estic content del que s’ha fet. A pesar de tot s’han fet moltes coses i reconec que algunes coses s’haguessin pogut fer millor. Hi ha la circumstància que l’equip que es va formar en el seu moment no ha respost a les perspectives que hi podia haver, però el resum global és totalment positiu. Sobre el pacte de legislatura, he de dir que es va pactar amb els partits, potser les persones no van respondre com tots creiem i el resultat ha estat el que estat. Però la legislatura durant els tres anys i mig que s’ha governat, aquí està. S’han desencallat moltes coses, per exemple el vial del Cavet s’ha fet dintre d’aquesta legislatura, també el pàrquing de la façana marítima s’ha acabat, ha entrat en funcionament el Centre Cultural i s’ha engegat l’Agenda 21, entre d’altres temes.

Influirà en els resultats electorals la moció de censura que el va treure d’alcalde?

Això és una cosa que el votant haurà de valorar, haurà de valorar el perquè de la moció de censura. Jo sempre he dit que és una norma democràtica, és així, és una llei que es pot aplicar i des del primer moment ho vaig acceptar. Jo era conscient que podia passar. He de reconèixer amb tota honestedat que no em pensava que el Partit Socialista entrés en aquest joc. Jo havia estat parlant amb ells i m’havien quasi assegurat que no es faria aquest pas. Crec que els cambrilencs han de sospesar la feina que s’ha fet durant aquests tres anys i mig, o aquesta tapada d’ulls, a fer coses puntuals i ràpides, que es fa ara.

Quins criteris s’han seguit a l’hora de confeccionar la llista electoral?

Tothom sap que l’any 99 hi van haver enfrontaments interns a l’hora de preparar les llistes, uns enfrontaments que no van ser personals sinó coses internes de partit. A partir d’allí la disgregació va ser palesa. Però ara el partit està unit, el partit continua viu, i jo des d’aquell moment ja vaig començar a estirar gent perquè no haguessin de ser sempre els mateixos. No he descartat mai cap dels meus companys, però aquesta vegada em vaig espavilar per un altre camí, un camí nou, i confio que en aquest moment estem donant una imatge canviada. Algú pot dir que no ho he acabat de canviar tot, però quan hi ha dos grups que estan cohesionats, hi ha pactes interns que s’han de respectar, i jo personalment els he respectat.

Quin seran els eixos bàsics de govern per a la propera legislatura?

Nosaltres tenim cinc eixos bàsics per a la propera legislatura i són sobre els quals treballarem. La mobilitat i comunicacions, l’atenció a la persona, la qualitat de vida, els serveis i la gestió. Tot això comporta treballar sobre temes com la millora de les infraestructures, amb els desviaments de l’N-340, el transport urbà, la construcció de nous pàrquings, l’ampliació del CAP, la immigració o l’atenció a la gent gran, per posar alguns exemples.

Quins creu que seran els resultats electorals de CiU?

Honestament he de dir que trauré els que ens doni el poble. Si el poble confia en la nostra gent, traurem els que traurem, i sobre aquests resultats defensarem les nostres idees.

Amb qui està disposat a pactar la propera legislatura?

El problema no és pactar o no pactar. En aquest moment jo no diria amb aquest partit hi pots pactar i amb l’altre no hi pots pactar. La idea que considero que per a mi és la més justa és aquell partit que tingui les idees del poble. Si les propostes que hi ha damunt de la taula són propostes per millorar Cambrils, per nosaltres seran bones.

Ara la guerra de l’Iraq sembla que hagi passat, però pot influir en els resultats electorals a nivell local?

Jo he estat sempre en contra de la guerra i més d’aquesta, però la forma com s’ha portat crec que ha estat exagerada. Jo no puc dir assassins a uns companys, en aquest cas del Partit Popular. Si això repercutirà en els resultats de les eleccions municipals, tinc els meus dubtes. Ara, pot ser també que havent-hi com hi ha molta gent de fora, que per desgràcia viu i dorm a Cambrils, però no coneix res de Cambrils, i va a votar unes sigles, hi pugui influir.

§ Preguntes flash§

Continua donant suport al projecte del Parc Samà?
Jo estic convençut que tirarà endavant. Per CiU, i estic convençut que per al poble de Cambrils també, és un projecte que donarà molt de nom, que genererà molts ingressos i molts llocs de treball per als cambrilencs.

A nivell de recursos sanitaris, què s’ha de fer a Cambrils?

Crec que l’increment de l’espai físic del CAP és una exigència. La sanitat a Cambrils considero que no funciona malament, però crec que s’ha d’ampliar el servei, com per exemple a Vilafortuny. A més considero que hi ha serveis com rehabilitació, traumatologia, dermatologia, cirurgia, etc. que s’hi podrien incloure i no caldria anar a Reus.

Hi ha solució per a la manca de pàrquings?

La legislatura passada jo vaig ser el primer que vaig parlar de la construcció de pàrquings, però costa molt, i més a Cambrils. Es va aconseguir fer el pàrquing de la façana marítima i el resultat s’ha vist. Considero que l’Ajuntament ha de fer un esforç molt important i continuaré batallant perquè s’acabi la façana marítima. També hi ha la zona de l’antic Pòsit que s’ha de remodelar i tirar endavant.

Comenta aquest article