XVI Festa de l'Ormeig, pesca tradicional de Cambrils

A partir de les 17 h, XVII Festa de l’Ormeig. Pesca tradicional de Cambrils.

Durant la Festa Major de Sant Pere i dins la XI Trobada de Vela Llatina de Cambrils, l’Arjau fa una aposta decidida els darrers anys i especialment a través de la Festa de l’Ormeig, és el compromís de l’entitat amb la Festa Major.

És durant la Festa de l’Ormeig que s’organitzen una sèrie d’accions dins i fora el port per valoritzar la cultura marinera cambrilenca. Es compta amb col·laboradors que participen activament a la demostració i calada a la mar d’ormeigs tradicionals. Es recomana veure-ho des del passeig superior del moll de Ponent.

A la vegada s’escenifica de nou una subhasta de peix a l’antiga, amb la coorganització de l’Ajuntament de Cambrils la implicació directa de Ports de la Generalitat, el Club Nàutic de Cambrils i de la Confraria de Pescadors de Cambrils per dur endavant el següent programa on les tripulacions convidades a la trobada actuaran de figurants actius:

A partir de les 17.30 h, a garbí del port de Cambrils, demostració de navegació tradicional. Les embarcacions participants a la trobada s’aniran afegint lliurement tot navegant per davant de la Platja de la Riera d’Alforja. Es recomana veure les maniobres des del passeig superior del moll de Ponent.

A les 18.30h, al passeig elevat del moll de Ponent del Port de Cambrils, obertura de la zona de les carpes amb punt de venda de samarretes dels 25è aniversari i recreació d’oficis antics: fabricants de sàrcies, mestres d’aixa, remendadores, mestres velers, navegació tradicional...

A les 19 h, a la Platja de la Riera d’Alforja, tirada del rall a càrrec de Joan Rom Migranya i del rossegall amb la col·laboració del Ball Parlat de Vileros i Mariners de Cambrils. Tot seguit recreació de l’arribada de les barques del vi amb la presència del quetx Ciutat Badalona construït al 1929 i gestionat pels Amics del Quetx Ciutat Badalona que exerceixen actualment la presidència de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial. Es rememorarà l’embarcament del vi del país de les platges als bastiments de cabotatge tal i com es feia abans de la construcció del port de Cambrils ara fa 90 anys, amb la col·laboració del clubs Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils i Rem Cambrils. Les maniobres seran comentades des de terra amb megafonia per fer-les arribar a tothom que segueixi la festa. Es recomana veure-ho des del passeig superior del moll de Ponent.

A les 20 h, dins del port de Cambrils al costat de les barques d’arrossegament al moll de Ponent, xorrada de palangres, tresmalls i nanses a càrrec dels pescadors professionals de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Tot seguit, subhasta de peix a l’antiga al costat de la Llotja de Pescadors al moll de Ponent, a càrrec de Francesc Benaiges Quebra amb la col·laboració del Ball Parlat de Vileros i Mariners de Cambrils. Per poder veure-ho tot plegat correctament, caldrà ubicar-se al passeig superior del moll de Ponent.

A les 17:00 h / 25è aniversari l'Arjau Vela Llatina

Municipi
Cambrils
Adreça
Carrer de Robert Gerhard, 1
Lloc
Passeig superior del moll de Ponent