Festa de l'Ormeig. Pesca tradicional de Cambrils

FESTA DE L’ORMEIG. Pesca tradicional de Cambrils.

A la part superior del Moll de Ponent del Port

Reserva prèvia d’entrades, fins el dia 23 de juny, al Centre Cultural. Tèlefon: 977369060 o correu a centrecultural@cambrils.cat. Màxim 4 entrades per reserva.

Aforament limitat.

Espai delimitat, hi haurà control d’accés

A partir de les 19.30 h, obertura del recinte al públic. Entrada des del passeig de les Palmeres.

A partir de les 20 h, inici de la XV FESTA DE L’ORMEIG. Pesca tradicional de Cambrils, amb un reconeixement públic a les actuals famílies pescadores en actiu de les embarcacions d’arts menors del Port de Cambrils.

A les 20.30 h, a recer del moll de Ponent del Port de Cambrils, recreació de la tècnica del bol a batre amb una calada de soltes a càrrec de pescadors professionals d’arts menors de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Tal i com va recollir en Josep Lluís Savall al seu llibre Vocabulari dels pescadors de Cambrils, "fins fa uns 40 anys, dins un recinte tancat per una peça del tresmall i la terra, es tiraven pedres i es batia la mar amb els rems per armallar els peixos i fer bona pesquera!”.

Després de xorrar les soltes, tots els bastiments participants a la X Trobada de Vela Llatina de Cambrils acompanyats dels bots de rem dels clubs locals, entraran a port un per un per davant del recinte superior del Moll de Ponent. Mentre naveguin amb les veles hissades uns o bogant els altres, es comentarà la navegació de lluïment tot rememorant les llargues jornades que els pescadors passaven a la mar a bord d’aquests tipus d'embarcacions a rem i vela.

Mascareta – mans – distància

Es retransmetrà per streaming i per Canal Reus TV

A les 20:00 h / Festa Major de Sant Pere

Lloc
Part superior del Moll de Ponent del Port