Informació general

Serveis

La nova nau de la brigada, al polígon Belianes o als Antigons?

L'equip de govern planteja aquestes dues ubicacions per a construir-hi aquest espai municipal, que ha de donar resposta a les necessitats actuals que té l'equip que s'encarrega de les tasques de manteniment de la ciutat

Per Cristina Sierra

L'actual nau de la brigada es troba a la plaça del Setge
L'actual nau de la brigada es troba a la plaça del Setge | Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils ha adjudicat la redacció del projecte de la nova nau de la brigada. Per un import de 45.435,50 euros (IVA inclòs), l'empresa Xavier Gallego Seuba s'encarregarà de fer el disseny de com ha de ser equipament municipal que donarà resposta a les necessitats de la brigada, que des de fa anys ocupa l'antiga seu dels bombers, a la plaça del Setge.

En el projecte es farà l'estudi, descripció i valoració dels treballs a fer per l'execució de les obres. Ha de ser un espai prou gran perquè funcioni com a magatzem per a cotxes i on també hi hagi un taller, vestidors, lavabos i una zona d'emmagatzematge per guardar el material de les jornades electorals, el de la Fira de Cambrils o l'enllumenat nadalenc.

Ara fa dos anys es va conèixer la voluntat de l'aleshores equip de govern de construir una nau en un terreny municipal. Com va dir el regidor de Serveis Generals d'aquell moment, Josep M. Vallès, l'objectiu era dissenyar aquest equipament segons els criteris que es necessitaven i la ubicació encara s'estava estudiant.

En fase d'estudi

Poques setmanes més tard, el govern anunciava que es plantejava edificar la nau municipal al sector 4-Els Antigons, una urbanització que s'ha d'aprovar de manera definitiva en els propers mesos. Ara bé, l'equip de govern actual encara no ha decidit si aquest serà l'espai definitiu o bé serà al polígon Belianes Sud.

Com va exposar recentment el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, sobre la taula encara no hi ha res decidit. "Hi ha el polígon Belianes Sud molt a punt de tirar endavant i que podria ser la localització definitiva, s'han d'estudiar les dues localitzacions. És un equipament que pot tenir interès en tots els sentits", afirmava.

Ho va reiterar de nou en el ple del passat febrer, quan el portaveu del PP, David Chatelain, va preguntar què passaria amb el nou local de la brigada. Daza va dir que consideraven que el sector 4 – Els Antigons era l'espai idoni, però també reconeixia que, arran de fer els primers passos per desenvolupar el polígon, no es descartava aquesta ubicació, ja que tenia lògica que aquesta nau estigués a prop d'una zona industrial.

 

Comenta aquest article