Societat

Gastronomia

La ruta de 'platillos' TasTum Cambrils comença demà dijous

Nou establiments s'han sumat a aquesta iniciativa que, cada nit de dijous, oferirà un plat diferent acompanyat d'una copa de vi o cava pel preu de sis euros

Per Andreu Dalmau

Restauradors i autoritats durant la presentació de les noves jornades TasTum Cambrils
Restauradors i autoritats durant la presentació de les noves jornades TasTum Cambrils | Cedida

Demà dijous al vespre començarà la nova ruta gastronòmica de Cambrils: TasTum Cambrils. Nou establiments oferiran cada setmana un platillo diferent acompanyat per una copa de vi o cava pel preu de sis euros. Una iniciativa impulsada per l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEH) que espera que, amb aquesta nova oferta, “el cap de setmana comenci en dijous”.

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, creu que TasTum donarà un impuls més a les jornades gastronòmiques del municipi, una opinió compartida per Xavier Martí, president de l'AEH, que creu que el municipi és “referència a la Costa Daurada i a Catalunya” i que “té potencial per ser-ho a nivell nacional”. L'associació feia temps que reclamava una ruta d'aquest estil i ara té “l'oportunitat de seguir creixent”, tal com apuntava Martí durant la presentació que es va dur a terme a La Barra del Pòsit. “Jo ja he pogut tastar els platillos d'aquest dijous i he de dir que són d'un alt nivell”, afirmava Xavier Martí, “estic impacient per provar les de les següents setmanes”. Camí Mendoza, regidora de Turisme, va recordar que aquesta iniciativa se suma a les altres catorze accions del calendari gastronòmic que confirma “l'aposta potent i seriosa” de l'Ajuntament per la gastronomia.

Tot i que s'hi podran afegir més establiments, d'entrada, els restaurants participants d'aquesta iniciativa són: Daniel Salinas Degustación, La Barra del Pòsit, l'Original Experiències Gastronòmiques, Taberna Lekeitio, La Selva Street Food, Restaurant Mar de Tierras, El Racó Ibèric, Dall'Italiano i La Tertu Tapes i Trattoria. Cada setmana oferiran un platillo diferent que seran anunciats a través d'Instagram (@tastumcambrils). Els establiments tindran disponible aquesta oferta tot l'any excepte els mesos de juliol, agost, novembre i desembre. A més, els més fidels al TasTum de Cambrils s'enduran una ampolla de vi o cava premium un cop hagi consumit nou platillos en qualsevol dels establiments.

El president de l'AEH apunta que aquesta és una proposta per ajudar, sobretot, als restauradors, però també enfocada a un públic local, de Cambrils i els voltants. El representant de Ravantós Codorniu –patrocinador principal de TasTum–, Antonio Ferré, també va destacar la capacitat “socialitzadora” de la iniciativa que podrà moure grups d'amics i familiars als restaurants les nits de dijous.

L’Apunt

Oferta gastronòmica de les pròximes setmanes
Cal recordar que TasTum Cambrils se suma a les ofertes gastronòmiques “tradicionals” que hi ha al municipi per aquestes dates. Aquesta és la darrera setmana de les Jornades de la Galera –finalitzen el 25 de febrer– que van tenir el seu punt culminant el passat diumenge amb el vermut musical i la fideuada amb galeres que es va servir a les Escales reials. La propera “parada gastronòmica” serà l'Encarxofat, que durarà del 8 al 24 de març.

Comenta aquest article