Informació general

Obres

Es desmunta la segona grua de la plaça del Pòsit, tres anys i mig després de la seva instal·lació

L'anterior grua, la que va servir per les obres del pàrquing de la plaça del Pòsit, va ser retirada l'any 2015, cinc anys després de la seva col·locació

Per Lluís Rovira i Barenys

La grua es trobava al bell mig de l'edifici de l'hotel del Pòsit, en construcció
La grua es trobava al bell mig de l'edifici de l'hotel del Pòsit, en construcció | Lluís Rovira i Barenys

Ahir es va desmuntar la grua de les obres de l'hotel del Pòsit, que s'havia col·locat en aquest indret ara fa tres anys i mig. La retirada de la grua, ahir, va suposar que es tallés la circulació del carrer de Pau Casals des de primera hora del matí i fins mitja tarda no es va restablir e, trànsit de vehicles per aquest carrer. Aquesta grua s'havia instal·lat a meitats del mes de juny de l'any 2020 i suposava la segona grua que es muntava per a les obres de la plaça del Pòsit.

L'anterior grua, que havia servit per a les obres del pàrquing de la plaça del Pòsit, es va retirar l'any 2015 després de cinc anys de la seva instal·lació i després de les queixes del veïnat ja que els braços de la grua servien de lloc d'aturada d'un estol de gavines. Els veïns i comerciants de la zona s'havien queixat reiteradament dels excrements d'aquests animals que dia rere dia havien de netejar. L'impacte visual de la grua al bell mig de la plaça tampoc era el desitjat. Per tot això, des de l'Ajuntament es van mantenir diferents converses amb l'empresa propietària de la grua fins que aquesta la va retirar, a principis del mes d'octubre de l'any 2015.

Continuen les obres de l'hotel del Pòsit

Les obres de l'hotel del Pòsit es van reprendre aquest passat mes de setembre després de dos anys i mig de la seva darrera aturada. Les actuals previsions per part de l'empresa constructora apunten que les obres estaran enllestides el juny de 2024, d'aquí poc més de sis mesos. D'altra banda, aquest passat mes d'octubre va fer deu anys de la presentació del primer projecte hoteler que es va plantejar a la plaça del Pòsit. L'empresa Tidex i Associats estava darrere d'aquest hotel de luxe que volia recordar l'origen mariner de la plaça i que suposava una inversió de 15 milions d'euros. En un principi, l'objectiu era que les obres tinguessin un període d'execució d'uns 18 mesos i que l'edifici estigués operatiu al juny de 2015 o, com a molt tard, al setembre d'aquell mateix any. Aquestes previsions, evidentment, no es van complir i les obres van començar a acumular retards importants. Ara, si es compleix el darrer termini que s'ha fet públic, que és el juny de 2024, hi haurà hagut un retard de nou anys entre la primera previsió i la finalització de les obres.

Operari fent tasques de desmuntatge de la grua (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article