Cultura

Celebració

Revista Cambrils inaugura «Dotze fanalades», l'exposició dels seus 70 anys

La mostra, que es pot veure a la sala Àmbits del Centre Cultural, recull 12 imatges de 12 fotògrafs cambrilencs i els quadres que David Callau va fer per commemorar l'aniversari de la publicació

Per Cristina Sierra

Josep Capella, president de l'Associació Cultural revista Cambrils, durant la inauguració
Josep Capella, president de l'Associació Cultural revista Cambrils, durant la inauguració | Andreu Dalmau

Revista Cambrils va celebrar, ahir al vespre al Centre Cultural, el darrer acte de celebració dels seus 70 anys. La publicació local va inaugurar l'exposició "Dotze fanalades", un recull de 12 fotografies realitzades per 12 fotògrafs cambrilencs que han participat en les edicions mensuals que s'han publicat aquest 2023.

El president de l'Associació Cultural Revista Cambrils, Josep Capella, va destacar les 12 mirades dels autors que firmen les fotografies. "La part gràfica per la Revista Cambrils sempre ha estat molt important. Volem donar veu a tot aquest talent. La Revista Cambrils és el lloc, tant a la versió de paper com la digital, on els joves cambrilencs poden tenir aquest espai", va manifestar.

El periodista cambrilenc també va destacar que comença "una nova etapa" després d'un any intens farcit d'actes per commemorar aquestes set dècades d'història. "Aquest any hem fet moltes coses i això ens ha servit per cohesionar-nos i tenir més força. Ens ha servit per revitalitzar-nos, per acostar-nos als ciutadans i als lectors i ara reflexionarem sobre les noves tendències", va dir.

Tot seguit, l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, va dirigir unes paraules cap a la publicació. "Gràcies per la feina que feu, propera i molt necessària. La Revista Cambrils s'ha adaptat als canvis. La premsa local ha evolucionat moltíssim. No conec cap mitjà local que hagi aguantat 70 anys. Tinc la ferma convicció que la premsa en paper continuarà", va expressar el batlle, que va acabar el discurs desitjant que la publicació duri 70 anys més.

Clúa: «Tinc la ferma convicció que la premsa en paper continuarà» (Foto: Andreu Dalmau)

 

12 fotografies que mostren diferents punts de Cambrils

L'exposició mostra les imatges que han fet 12 autors i autores cambrilenques i que Revista Cambrils ha publicat a les pàgines centrals de la seva edició mensual, posant en valor diferents punts del municipi com el Port, l'Ermita de la Mare de Déu del Camí o la plaça de la Vila.

Els fotògrafs que han participat en aquest any tan especial han estat: Joan Fernández Navarro, Albert Porres Viñes, Joan J. Marín Torres, Kërzops, Francesc Hospital, Rosa M. Vilella, Àngels Matamoros, Antoni Font, Oriol Gené, Pilar Gonzalvo Palacín, Pepo Argilaguet i Conchi Muñoz.

Els autors i autores, que no es van perdre aquesta inauguració, van mostrar el seu agraïment a la publicació per haver pensat en ells a l'hora d'escollir-los per prendre part en aquesta iniciativa emmarcada en la celebració del 70è aniversari.

Oportunitat única per veure els quadres realitzats per David Callau

Els assistents també van poder veure els tres quadres que David Callau va pintar per realitzar la portada commemorativa de l'edició de setembre, la de l'aniversari. Per una banda, està exposat el quadre-mural de 5 metres d'amplada per 2 metres d'alçada que l'artista local va començar a pintar en directe en un acte celebrat al Parc del Pescador, el passat 22 de juliol.

Per altra banda, també es poden veure les dues propostes de portada que va fer Callau per la Revista: la versió reduïda del quadre-mural que va ser la portada de setembre i una obra en blanc i negre que fins ara no s'havia exposat en públic. "No ens imaginàvem l'impacte que tindria el quadre del David Callau, reflexa perfectament el Cambrils d'avui", va afirmar Josep Capella.

Comenta aquest article