Informació general

Mobilització

Les associacions veïnals convoquen una protesta contra la pujada dels impostos

Un total de vuit entitats volen manifestar-se pacíficament el proper 30 de novembre a la sala de plens, però des del consistori se'ls hi nega l'accés

Per Cristina Sierra

Darrer ple extraordinari celebrat el passat 17 d'octubre
Darrer ple extraordinari celebrat el passat 17 d'octubre | Andreu Dalmau

Un total de vuit associacions de veïns de Cambrils volen protestar, el proper 30 de novembre a les 18 hores, contra la pujada dels impostos que el consistori va aprovar fa dues setmanes. Les entitats volen fer aquesta concentració a la sala de plens, però des del consistori se'ls hi ha negat l'accés.

"Hem fet la petició i ens diuen que no. L'Ajuntament és del poble i ho volem fer a dins per donar visibilitat. A la sala de plens és on es prenen les decisions que ens afecten, és una protesta testimonial", diuen des de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre. Aquesta manifestació també compta amb el suport de les associacions veïnals del Regueral, l'Eixample Platja, Barri del Port, Tarraco, Nou Cambrils, Mimoses i Barri de l'Estació.

"Hem d'anar tots a una, no té sentit que ara carreguin a la gent, amb la que està caient i tal i com està tot, amb una pujada de l'IBI del 10%"

Els veïns expressen a revistacambrils.cat el seu malestar amb la decisió que ha pres l'equip de govern. Recorden que a les darreres eleccions, quan els caps de llista es van reunir amb ells, els hi van fer la mateixa pregunta: "pujareu o baixareu els impostos?" I la resposta va ser negativa. "Tots van dir que no i ara fan això, no hi ha dret. A l'exercici anterior hi va haver superàvit i no creiem que ara ho hagin de pujar, s'ha de fer una millor gestió", apunten des del Molí de la Torre, que demanen a les altres associacions que encara no s'han sumat a aquesta protesta que ho facin. "Hem d'anar tots a una, no té sentit que ara carreguin a la gent, amb la que està caient i tal i com està tot, amb una pujada de l'IBI del 10%", afirmen visiblement molestos.

Des del barri del Regueral, Cambrils Badia i Sol Cambrils defensen que el fet de fer aquesta manifestació a la sala de plens és perquè l'Ajuntament "és la casa de tots". Com diuen: "volem utilitzar la sala per protestar no només per la pujada d'impostos, també per mostrar la nostra disconformitat amb els polítics i les decisions que s'han adoptat en els darrers anys".

Davant la negativa del consistori de deixar que es concentrin a la sala de plens, les entitats han parlat amb un advocat i aquest els hi ha dit que se'ls hauria de permetre entrar a la sala. "Des de l'Ajuntament ens han dit que la sala només és per actes institucionals i per celebrar plens, no per actes veïnals. Però nosaltres hi volem anar per fer-nos escoltar", manifesten.

Comenta aquest article