Informació general

Projectes

L'Ajuntament redefineix el projecte del futur nou pavelló

El regidor d'Urbanisme i Obra Pública explica que s'han incorporat millores perquè hi havien aspectes marcats per l'anterior govern que “tècnicament no eren viables”

Per Cristina Sierra

Recreació del pavelló esportiu lleuger que va plantejar l'anterior govern municipal
Recreació del pavelló esportiu lleuger que va plantejar l'anterior govern municipal | Cedida

L'equip de govern de l'Ajuntament està treballant en una versió millorada del projecte del pavelló poliesportiu lleuger que va anunciar l'anterior consistori. Una de les grans novetats és que no serà un equipament esportiu lleuger, sinó que serà un pavelló més gran i amb prestacions adaptades a les necessitats de les entitats.

Com afirma el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, a revistacambrils.cat, "el projecte del que tant es va parlar en el seu moment no està aprovat i ara estem intentant aprovar el nou. L'anterior govern es va omplir la boca dient que el projecte estava aprovat i era mentida. Estem valorant si es va córrer massa en anunciar aquest pavelló. Va ser un brindis al sol i tot perquè venien eleccions. Nosaltres treballem per un projecte real". Daza assegura que s'han incorporat "més millores, ja que hi havien algunes coses que s'havien plantejat que no eren correctes i que tècnicament no eren viables".

Projecte lligat a la subhasta del solar del costat de l'antiga residència Montemar

Des del principi s'havia dit que aquest tercer pavelló es construiria a la zona esportiva municipal, però el que no s'havia dit és que el projecte està lligat a la subhasta del solar situat al carrer de Castell de Peralada, darrere d'on hi havia l'antiga residència Montemar, amb una superfície de 6.000 metres quadrats. El passat desembre, el consistori va modificar els usos tant d'aquest solar com el que està ubicat al carrer del Castell de Siurana, darrere el Centre Cívic de Vilafortuny. El primer permet crear un gran espai comercial i hoteler i l'altre està destinat a acollir equipaments.

L'anterior govern pretenia destinar els diners de la subhasta del solar del costat de la residència Montemar a l'adquisició del terreny on ha d'anar el pavelló. "Estem a punt de licitar la subhasta pública. Aquest solar té un valor a partir d'un milió d'euros", diu Daza, que afegeix que amb aquests diners no n'hi ha prou per poder adquirir i construir el pavelló. "L'equipament el volem fer sobre terrenys que siguin municipals. També s'ha de mirar si hi ha la línia de protecció de l'autopista que marca Protecció Civil. Sembla ser que no afecta perquè s'ha fet una superposició del POUM per comprovar-ho", apunta.

El regidor comunica que abans de fer aquesta licitació, el govern del mandat 2021-2023 va enviar un document a la Generalitat indicant el tràmit que volien fer amb els diners obtinguts de la subhasta. Van dir que farien un nou pavelló lleuger però, com indica Daza, la llei diu que aquests diners s'han de gastar en necessitats que marquen el POUM, com millores de carrers o altres temes urbanístics, però no es poden destinar a construcció. "El govern anterior no va especificar mai a qui compraven el terreny perquè no hi ha interlocutor, no era un tràmit correcte", detalla Daza.

119 propostes per part de les entitats

Quan el govern liderat per Oliver Klein va anunciar la construcció del pavelló lleuger, es va engegar un procés participatiu perquè les entitats poguessin fer aportacions basant-se en les seves necessitats. Es van recollir fins a 119 propostes sobre l'avantprojecte presentat i les que es van incorporar van ser: els tancaments de les cantonades d’accés a l’edifici; una sala d’entitats polivalent per a usos com formació, reunions i assemblees; el canvi de tipus de paviment; la localització i ubicació en l’espai i el condicionament exterior; l’ampliació dels vestuaris; la incorporació de sistemes d’eficiència energètica; la reducció de les grades a un sol lateral; la instal·lació de cistelles de bàsquet i altre mobiliari esportiu, i un espai de magatzem pels diferents clubs.

Cal recordar que el projecte que s'estava treballant era la construcció d’una pista poliesportiva coberta de 44,60 x 27,60 metres divisible en tres pistes transversals de mini bàsquet i mini handbol i una pista longitudinal d’handbol i futbol sala. A més de la pista, les instal·lacions incorporaven una grada prefabricada i un edifici interior amb vestidors, serveis i magatzem. 

 

Comenta aquest article