Informació general

Obres

La retirada de les torres de conducció elèctrica de l'avinguda de l'Esport, el conte de mai no acabar

En la darrera notificació d'Endesa a l'Ajuntament se'ls ha informat que manca una autorització del Ministeri d'Indústria per poder treure les torres

Per Lluís Rovira i Barenys

L'avinguda de l'Esport s'estreny en un tram a causa de les torres de conducció elèctrica que es troben en el traçat
L'avinguda de l'Esport s'estreny en un tram a causa de les torres de conducció elèctrica que es troben en el traçat | Lluís Rovira i Barenys

Una de les grans realitzacions d'aquest darrer mandat, l'avinguda de l'Esport, va entrar en servei abans de cloure el mandat 2019-2023. Però l'estrena no va ser com s'esperava ja que les dues torres de conducció elèctrica continuen ocupant, encara ara, un tram d'un dels carrils de circulació d'aquest vial i a hores d'ara encara no hi ha data per a la retirada d'aquestes dues torres. En la darrera notificació d'Endesa a l'Ajuntament se'ls ha informat que manca una autorització del Ministeri d'Indústria per poder treure les torres. L'Ajuntament considera que això serà imminent però no pot precisar quan serà.

Obres iniciades el mes de juny de 2022

Les obres de l'avinguda de l'Esport es van iniciar el mes de juny de l'any passat i el termini previst de les obres, tal com es va dir en el seu moment, era de 10 mesos. A principis d'aquest any, el govern municipal confiava, encara, poder complir els terminis previstos i així ho va expressar a revistacambrils.cat; "a finals de novembre vam iniciar els tràmits amb la companyia per la retirada de les torres. El tema està encaminat però encara no està solucionat", manifestaven des de l’Ajuntament i s'afegia que l’empresa adjudicatària de les obres, Tecnologia de Firmes SA, confiava en acabar els treballs a finals de febrer, però que des de l’equip de govern es considerava que "aquesta data no serà l’oficial fins que Endesa no tregui les torres. Les nostres estimacions, en previsió de la lentitud d’aquesta retirada, és cap a mitjans de març".

Però no va ser el març ni tampoc l'abril i s'arribava a finals de maig amb les mateixes perpectives de no enllestir la retirada de les torres. Va ser llavors que el mateix Ajuntament va emetre un comunicat en el que deia que les obres estaven gairebé acabades i que ja s'havien iniciat els treballs d’asfaltatge i pintat dels vials. També explicava que durant els següents dies les obres finalitzarien amb la realització dels últims detalls, la col·locació de la senyalització i la instal·lació del mobiliari urbà. D’aquesta manera, l’avinguda de l'Esport i tota la zona s'obriria a la ciutadania i estaria preparada per acollir una part de la fira d'atraccions dins de la Fira Multisectorial, que es va realitzar del 2 al 4 de juny. En el mateix comunicat es recordava que quedava pendent la retirada de les torres elèctriques i que l’Ajuntament ja havia realitzat "tots els tràmits administratius" i la canalització soterrada alternativa ja estava preparada "per quan Endesa doni l’autorització definitiva per poder desconnectar i desmuntar les torres".

El següent pas de tot plegat va ser obrir la circulació el mateix mes de juny, després de la Fira, amb les torres encara al seu lloc. Això significa que en el vial de dos carrils que va des de la zona esportiva fins a enllaçar amb la carretera de Montbrió, hi ha un tram d'uns 80 metres que s'estreny a un sol carril amb les proteccions pertinents per les torres elèctriques.

Comenta aquest article