Cultura

Música

El músic Erik López publica el single «Calor», una desenfadada cúmbia mediterrània

El tema s'integrarà dins de "Corre muchacho", el primer disc del nou projecte liderat pel cambrilenc

Per Maria Vidal

Erik López en un frame del videoclip «Calor»
Erik López en un frame del videoclip «Calor» | Cedida (YouTube)

"Calor" és el títol del nou single l'artista cambrilenc Erik López, publicat ahir al vespre a les plataformes digitals. Un tema catalogat com a "cúmbia mediterrània" que és un "cant al bon rotllo, a la bona vibra i a deixar els problemes enrere", segons afirma el mateix autor. Aquesta cançó és la quarta del nou projecte que Erik López ha engegat en solitari i que formarà part del seu disc debut Corre muchacho. L'àlbum, encara sense data de publicació, estarà integrat per deu cançons i compta amb el segell discogràfic de Clipper's Music.

"Calor"ha vist la llum junt amb el corresponent videoclip, ja disponible a YouTube, produït per l'empresa Qstom Films. El vídeo pretén ser una sàtira de tots els clixés que habitualment acompanyen l'estiu i les cançons que sonen durant aquesta època de l'any. Així, al videoclip de "Calor" es recreen còmicament anuncis estiuencs, apareixen referències als 80 i 90, que López té ben presents a la memòria i s'hi poden veure mútiples activitats típiques estiuenques. Com no podia ser d'una altra manera, en aquest videoclip gravat quasi íntegrament a Salou, la platja i la piscina, així com els gelats i les cerveses, són les protagonistes de la història.

El nou single del cambrilenc està produït pel reconegut Micky Forteza-Rey, productor de Jarabe de Palo i guanyador d'un Grammy Llatí. "Calor"està masteritzat per Jordi Soler als estudis Music Lan de Girona, on s'han gravat temes de Shakira, Manolo García, Bunbury o Fito&Fitipaldis, entre molts d'altres. Luis Alfonso Guerra, percussionista de Jarabe de Palo, i César Leonardo Camacho han col·laborat en la cançó, que compta amb arranjaments d'Aleix Gallifa. L'artista DiMarco també ha participat en el single amb un rap.

Un moment de la gravació del videoclip a Salou (Foto: Cedida)

 

Aquest darrer tema d'Erik López dista d'allò que el músic, que té els seus orígens en el món del rock, havia fet fins ara. La cúmbia "Calor"s'inspira en l'actitud dels països mediterranis, marcada per la meteorologia. "Aquí quan ve el bon temps tothom té ganes de sortir i de gaudir de la vida", comenta López a revistacambrils.cat. El motiu del títol de la cançó és jugar amb el doble sentit de la paraula "calor", que fa referència tant al calor provocat per les altes temperatures com al de l'atracció sexual.

La gravació del videoclip de «Calor» en una cala de Salou (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article