Informació general

Mobilitat

S'instal·len les càmeres de videovigilància de la nova zona vermella de Pau Casals

La capacitat d'aquest estacionament regulat és d'entre 20 i 25 vehicles i la previsió és que estigui completament operatiu en quinze dies

Per Cristina Sierra

Càmera instal·lada, a l'esquerra, al primer tram de zona vermella del carrer de Pau Casals
Càmera instal·lada, a l'esquerra, al primer tram de zona vermella del carrer de Pau Casals | Cristina Sierra

Aquestes setmanes s'estan fent les darreres proves per posar en marxa definitivament la nova zona vermella del carrer de Pau Casals. Fa uns dies es van senyalitzar els trams que funcionaran com estacionament gratuït i aquesta mateixa setmana s'han instal·lat les càmeres de videovigilància per poder fer el control corresponent del bon ús d'aquestes places.

"Ara estem fent les proves per poder tenir al 100% la zona. La previsió és que en uns quinze dies estigui operativa", explica a revistacambrils.cat el regidor en funcions d'Hisenda i Protecció Ciutadana, David Chatelain. A hores d'ara s'està experimentant amb aquest sistema per comprovar que la imatge es pot veure nítidament i que la informació arriba correctament a la centraleta per controlar que el vehicle no excedeixi el temps permès.

Cal recordar que aquesta zona s'ha habilitat per oferir tant a cambrilencs com a turistes la possibilitat d'aparcar en aquest carrer, de forma gratuïta, durant un màxim de 20 minuts. Els trams que funcionen com a zona vermella són els compresos entre la Rambla de Jaume I i el carrer de les Drassanes, i entre els carrers Roger de Flor i de Juan Sebastián Elcano. A cada tram hi ha dues càmeres de videovigilància instal·lades: una al principi i l'altra al final. La capacitat total és d'entre 20 i 25 vehicles. 

"Volem tenir aquest detall de que la gent es pugui aturar davant de casa sense cometre una infracció. També hi podran aparcar aquelles persones que volen fer una compra ràpida. Seran 20 minuts gratuïts", explicava Chatelain quan es va anunciar el projecte.

Durant aquests dies els agents han fet pedagogia entre els conductors, recordant que no han d'abusar d'aquest espai que està pensat per una rotació contínua de vehicles en un tram força concorregut, especialment en temporada alta. Un cop es posi en marxa al 100%, també s'iniciaran els expedients sancionadors que hauran de ser validats pels agents abans de ser tramitats.

Comenta aquest article