Informació general

Art

Ingrid Duch, regidora de l'Eixample Vila: «Volem que el mural sigui una realitat»

En la darrera sessió plenària, ERC va preguntar sobre què havia passat amb la realització de la pintura a la façana del magatzem municipal del carrer de Barcelona, a càrrec de Víctor Garcia i Cristian Blanxer

Per Cristina Sierra

Aspecte actual del magatzem municipal situat al carrer de Barcelona
Aspecte actual del magatzem municipal situat al carrer de Barcelona | Cristina Sierra

El passat mes de novembre, l’Associació de veïns del Barri de l’Estació obria la convocatòria del primer concurs d'art mural de l'Eixample que buscava un artista per decorar la façana lateral i frontal del magatzem municipal situat al carrer de Barcelona número 2 –l'antic escorxador– . Un mes més tard, es coneixia que Víctor Garcia Delgado i Cristian Blanxer, del col·lectiu "Materia prima", havien resultat guanyadors per fer una creació inspirada en la història de les festes del barri.

Però tres mesos després, es desconeix quan es començarà a realitzar aquesta pintura. De fet, aquest tema va sorgir en el torn de precs i preguntes de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Cambrils. La portaveu d'ERC, Camí Mendoza, va aprofitar aquest apartat del ple per a preguntar a l'equip de govern què havia passat amb els diners que s'havien pressupostat per aquesta acció. Cal recordar que, quan es va presentar el concurs, es va explicar que el consistori havia destinat 4.000 euros (IVA inclòs), incloent material, desplaçaments i honoraris dels artistes. També es faria càrrec de l’adequació de la paret i l’estructura per a la realització del mural. "Hem vist que no hi ha diners per fer la pintura. Com pensen resoldre aquesta situació", va formular la portaveu republicana.

El regidor d'Hisenda, David Chatelain, va respondre que, en el proper expedient de modificació de crèdits que passarà pel ple, s'inclourà una partida per, precisament, poder comprar tot aquest material i pagar els artistes.

Per la seva banda, la regidora de l'Eixample Vila, Ingrid Duch, va voler deixar clar que la voluntat de l'equip de govern és tirar endavant aquest projecte. "El mural serà una realitat, volem que ho digui. Si pot ser, volem que sigui un barri de murals per atraure més turisme", va manifestar.

Iniciativa en el marc de les trobades del PICI

El primer concurs d'art mural de l'Eixample compta amb el suport del Departament de Benestar de l’Ajuntament de Cambrils i el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI). El dia de la presentació de les bases, l'associació veïnal va mostrar la seva satisfacció per tirar endavant aquesta iniciativa que representava el seu lema +Verd + Net + Viu + Barri!. "Creiem que amb el suport mutu i el treball en comú podem aportar i generar noves possibilitats, noves sinergies i nous i millors veïnatges. L'adequació d'aquesta façana ha estat demanada des del barri per la seva gran visibilitat i punt d'entrada tant al barri com a Cambrils. És una proposta artística que voldríem que fos extensible a altres murs i garatges del nostre barri. Amb la muralització de l'edifici municipal iniciem i impulsem el primer mural al barri; esperem que n'hi hagi molts més", va dir d'aleshores presidenta de l'entitat, Maria Rosa Colom.

Comenta aquest article