Informació general

Inauguració

Una gran festa dona la benvinguda a la Rambla de Jaume I (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Polítics de l’Ajuntament de Cambrils i desenes de veïns i veïnes celebren l’obertura de la nova plataforma de via única on els vianants tindran prioritat

Per Cristina Sierra

Les autoritats municipals van recórrer la remodelada Rambla de Jaume I, ahir al vespre
Les autoritats municipals van recórrer la remodelada Rambla de Jaume I, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

La remodelada Rambla de Jaume I de Cambrils ja és una realitat després de 14 mesos d’obres. Ahir a la tarda es va fer la gran festa d’inauguració que va comptar amb la presència de molts cambrilencs i cambrilenques que volien gaudir d’aquesta nova plataforma de via única on els vianants tindran prioritat.

L’hora d’inici de la festa era les 6 de la tarda, però mitja hora abans ja hi havia força gent -i terrasses plenes- preparada per celebrar aquesta obertura. També diversos negocis de la Rambla es van guarnir per unir-se a aquesta celebració on no hi van faltar els regidors i regidores de l’Ajuntament de Cambrils.

L’acte es va iniciar amb la projecció del vídeo time-lapse de l’evolució de les obres, que van començar al febrer de l’any passat. Minuts després, l’alcalde Oliver Klein arribava a la plaça d’Aragó, enmig d’una gran expectació, acompanyat dels grups de l’escola Jose de Azpiazu Musika Escola de Guipúzcoa.

Tot seguit, es va fer l’obertura simbòlica de la Rambla de Jaume I amb la descoberta d’un teló, amb una imatge cedida per Revista Cambrils que mostrava com era abans aquesta avinguda, que es va retirar per donar la benvinguda al nou espai completament transformat. 

Va ser aleshores quan el grup cambrilenc Stacey Malibú va començar a tocar temes dels anys 80 que van fer ballar als presents. Mentrestant, l’alcalde i regidors van sumar-se a la cercavila, des de la plaça d’Aragó fins a l’inici de la Rambla amb el carrer de Ramon Llull, amb el ritme dels grups de l’escola basca. 

Oliver Klein: "Hem apostat per la qualitat de vida, lluitant contra la contaminació acústica i de tot tipus, per un model d’urbanisme més sostenible"

En declaracions a la premsa, Oliver Klein es va mostrar molt satisfet de la remodelació de la Rambla. "Suposa una fita, no només pel barri del Port, sinó per tot Cambrils. Tots els cambrilencs sabien el que suposava les obres, la seva dificultat, però també els avantatges que ens portarà. Ho hem aconseguit", va manifestar.

El batlle va destacar que s’ha guanyat un pol d’atracció que ajudarà a dinamitzar el comerç de proximitat, especialment el que està ubicat a l’avinguda i als carrers adjacents, que s’ha vist afectat en el darrer any pels treballs. A més, va remarcar que el següent objectiu és millorar el carrer de Pau Casals.

Klein també va afirmar que la prova pilot de circulació que es posa en marxa des d’aquest mateix dissabte és "agosarada", ja que hi havia cambrilencs "que volien que la Rambla fos el 100% peatonal i d’altres que demanaven que es pugués circular al 100%. Hem apostat per la qualitat de vida, lluitant contra la contaminació acústica i de tot tipus, per un model d’urbanisme més sostenible", va apuntar.

L’Apunt

Circulació de vehicles fins les 17 hores

Com ja va avançar revistacambrils.cat, la nova Rambla entrarà en funcionament amb una prova pilot de circulació que durarà unes setmanes. Els vehicles -excepte autobusos i camions de més de 3.500kg- podran circular a 10km/h fins a les 17 hores. A partir d’aquest moment i fins a la 1 de la matinada, els vianants tindran prioritat i podran passejar per la calçada. 

Aquesta mesura no afectarà els veïns i veïnes que tenen els seus pàrquings. Hi podran accedir, de moment, pels carrers transversals (Juan Sebastián Elcano i Roger de Flor), que per la resta de vehicles seran trams exclusivament de sortida. En unes setmanes, les pilones que s’han col·locat a les entrades de la Rambla ja estaran operatives quan els veïns necessitin entrar o sortir dels seus pàrquings en aquest horari restringit. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha apostat per les càmeres lectores de matrícules per activar les pilones.