Informació general

Infraestructures

Josep M. Vallès, regidor de Serveis: «El projecte de remodelació del tram final de la riera d'Alforja i la construcció del pont de fusta segueix en vigor»

Ara fa un any, s'anunciava aquest projecte –que inclou la construcció d'un pont de fusta per a vianants– i que va a càrrec de l'Estat; es preveia l'inici de les obres a finals de 2022 però s'ha endarrerit

Per Berta Ruiz

Recreació del projecte que es vol dur a terme i que es va donar a conèixer ara fa un any
Recreació del projecte que es vol dur a terme i que es va donar a conèixer ara fa un any | Cedida

El febrer de 2022, ara fa un any, revistacambrils.cat informava del projecte de construcció d'un pont de fusta per a vianants en el tram de la desembocadura de la riera d'Alforja. Precisament, sobre aquest mateix projecte es va referir el portaveu de JxC, Lluís Abella, en la darrera sessió plenària del passat 27 de gener. Concretament, Abella va preguntar sobre l'anunci que es va fer aleshores en el què s'informava que l'inici d'aquestes obres es previa per a finals de 2022 i que el finançament de la mateixa estava inclòs en els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022. Segons va dir Abella: "com no hem vist ni veiem cap moviment al respecte i, donat que els terminis s'han superat, ens poden informar en quina situació es troba aquest projecte? Es durà a terme properament?".

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament –Josep M. Vallès– va confirmar que, efectivament, ara fa un any es va fer l'anunci del projecte de remodelació del tram final de la riera d'Alforja i de la construcció d'aquest pont de fusta. Segons va informar: "ara mateix, aquest projecte va progressant; hi havia pendent d'entregar un informe a Costes i ja s'ha entregat, per tant, la tramitació s'està fent allí. La partida es va incloure en els pressupostos de 2022 perquè era un projecte que estaria disponible 'immediatament' i segueix estant-ho. Segueix en vigor".

Projecte d'adequació del tram que va des del passeig de les Palmeres fins a l'inici del passeig de Ponent

Recordem que el projecte per finalitzar el tram del passeig Marítim –entre el passeig de les Palmeres i l'inici del passeig de Ponent a l'alçada de la platja de l'Horta de Santa Maria– preveu la construcció d'un pont de fusta de 30 metres de llarg i 4,5 metres d'amplada per tal de salvar la riera d'Alforja . Aquesta construcció també donarà una major comoditat tant per al pas de vianants com de bicicletes. D'altra banda, també s'enjardinarà amb parterres i amb la plantació de vegetació autòctona; s'instal·larà il·luminació i nou mobiliari urbà. Es modificarà la ubicació dels contenidors que hi ha a tocar de la vorera de mar els quals es passaran a l'altra banda de vorera; així com la reducció de part de la rotonda arbrada que hi ha en la confluència entre l'avinguda de l'Horta de Santa Maria i el Passeig Marítim.

L'obra té un pressupost de 418.342 euros amb càrrec als fons del Ministerio para la Transformación Ecológica y el Reto Demográfico i sota la tutela del Servei de Costes del Ministeri a Tarragona.

Comenta aquest article