Societat

Activitats nadalenques

«Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils», un ampli programa d'activitats nadalenques

S'han previst projeccions de videomapping, espectacles d'animació, actuacions, tallers, gimcanes i, com cada any, la Festa de Reis de la mà de l'AAA La Salle

Per Berta Ruiz

Presentació del programa d'activitats de Nadal, ahir al matí a l'Ajuntament. D'esquerra a dreta: Sònia Baiges, Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein, Juan Carlos Romera, Josep Vidiella, Ingrid Duch i Salvador Olivé
Presentació del programa d'activitats de Nadal, ahir al matí a l'Ajuntament. D'esquerra a dreta: Sònia Baiges, Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein, Juan Carlos Romera, Josep Vidiella, Ingrid Duch i Salvador Olivé | Berta Ruiz

Ja està tot a punt per encetar la programació nadalenca als carrers de Cambrils. Des dels diferents departaments de l'Ajuntament de Cambrils juntament amb les entitats comercials locals i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle s'ha programat un ampli ventall d'activitats que inclourà la projecció de videomapping, espectacles d’animació, actuacions musicals, tallers infantils, jocs, gimcanes, la recollida de cartes i la cavalcada dels Reis d’Orient. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquest reguitzell de propostes a càrrec de l'alcalde Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; la regidora d’Igualtat, Ingrid Duch; la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; el president de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, Salvador Olivé; el vicepresident de l’entitat, Josep Vidiella, i la nova dinamitzadora comercial de la Unió de Botiguers de Cambrils (UBC), Sònia Baiges.  

En la seva introducció, l'alcalde Oliver Klein va destacar que "hi ha moltes ganes de celebrar el Nadal", un cop passada la Festa Major de la Immaculada, i va lloar l'entesa i col·laboració entre les diferents entitats i departaments que han fet possible la confecció d'un programa d'activitats que de ben segur serà molt reeixit i participatiu.

Programa "Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils"

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va agrair la gran feina que hi ha al darrera d'un programa que porta per títol "Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils". Va anomenar algunes de les activitats previstes com les projeccions de videomapping nadalenc "Nadal de llum. La clau màgica" –tant a la plaça de la Vila com a la Torre del Port–, així com diferents activitats de dinamització al carrer juntament amb les associacions de comerciants. En aquest apartat, la dinamitzadora de la Unió de Botiguers va destacar la campanya "Juga al carrer amb la UBC” amb tallers, contacontes i pintacares, jocs gegants i gimcanes pels comerços, que es portarà a terme del 27 de desembre al 4 de gener a diferents places del municipi. A aquestes activitats, s’hi afegeixen les atraccions infantils de “El Nadal més divertit”, els jocs gegants i laberints de “Cambrileja el Nadal”.  

Campanya "Regala Igualtat" i recuperació de la Revetlla Jove de Cap d'Any

A continuació, la regidora d'Igualtat, Ingrid Duch, va donar detalls de la campanya Regala Igualtat per promoure la compra de joguines inclusives, no sexistes ni violentes i que fomentin l'educació i la creativitat. Per la seva part, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, va comentar que enguany es recupera la Revetlla Jove de Cap d'Any a l'Ateneu Juvenil, una reivindicació del jovent local per gaudir de l'oci al costat de casa i no haver de traslladar-se de festa en una nit sempre complicada. Pleguezuelos va destacar el preu assequible de les entrades (7 euros anticipada i 12 euros a taquilla el mateix dia) i va agrair la implicació dels propis joves –a través de l'entitat Molla'ls– a l'hora de programar el concert.

Estrena d'una nova carrossa

Finalment, el president i el vicepresident de la Triple A van repassar l’agenda i els recorreguts dels patges i els Reis d’Orient, que enguany arriben amb una novetat important: una nova carrossa amb motius cambrilencs que s’estrenarà el 31 de desembre i es posarà a disposició dels heralds reials per totes les seves tasques. El nou vehicle, que no es podrà veure fins aquest dia, se sumarà als tres carruatges dels Reis d’Orient, també inspirats en els barris de Cambrils.

Torna l'arribada dels Reis d'Orient per mar i es modifica el recorregut de la Cavalcada

El president de la Triple A també va explicar que enguany els Reis tornaran a arribar per mar com és tradicional, el 5 de gener a la tarda, i que la cavalcada modificarà el seu recorregut per les obres de la Rambla de Jaume I. La ruta s’iniciarà a la rotonda del Nàutic, continuarà fins a la Vela, pujarà pel carrer de Robert Gerhard, la riera i l’avinguda d'Adelaida i arribarà a la plaça de l’Ajuntament. L'endemà, 6 de gener, com cada any es farà el repartiment de paquets a aquells xiquets i xiquetes que ho hagin sol·licitat prèviament.

Paral·lelament, l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle també té en marxa la 64a edició del seu concurs de Pessebres obert a particulars, comerços, escoles i entitats.

L’Apunt

Altres activitats del programa

Altres activitats destacades del programa són la jornada solidària per la Marató de Tv3 amb l’encesa dels Diables Cagarrieres i la macroballada de Swing Solo de Bàsic Escola de Ball; el concert de La Soul Machine del cicle Cambrils La Mar de Jazz; el Tomb de Nadales de l’alumnat de l’Aula de Sons; el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí; el Tió Solidari de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar; la representació teatral P.I.G.S. de la Teca Teatre al Teatre del Casal; la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil, i el Concert de Reis d’Anthus Quintet en homenatge a Nat King Cole.  

Comenta aquest article