Societat

Festa Major

El «comando vilero» desplega una pancarta a la Torre del Port per engrescar la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Ahir a la nit, el "comando vilero" va desplegar una pancarta a la balconada de la Torre del Port en la que es veu una imatge de la Mare de Déu del Camí acompanyada d'una frase on hi posa "Mariners, amb ganes de tornar-vos a veure"

Per Lluís Rovira i Barenys

El «comando vilero» en el moment de desplegar la pamcarta
El «comando vilero» en el moment de desplegar la pamcarta | Lluís Rovira i Barenys

El col·lectiu vilero escalfa motors de cara als actes de la Festa Major. Ahir a la nit, el "comando vilero" va desplegar una pancarta a la balconada de la Torre del Port en la que es veu una imatge de la Mare de Déu del Camí acompanyada d'una frase on hi posa "Mariners, amb ganes de tornar-vos a veure". La pancarta va ser desplegada poc després de les 9 del vespre per quatre components del comando i va anar acompanyada de l'encesa de dues bengales. L'acte va ser seguit i retratat per la gent que en aquell moment es trobava passejant per davant de la Torre. Posteriorment, el "comando vilero" va penjar les ja habituals pancartes al pont de la via del tren amb el missatge de benvinguda a la Vila.

Aquesta acció s'emmarca dins els actes festius que compten amb l'adjectiu vilero i que es portaran a terme al pati de la Torre del Llimó. La programació vilera d'enguany s'ha ampliat a un dia més d'activitats. Així doncs, al vermut vilero que se celebra aquest proper diumenge 4 de setembre i a la sessió de cinema a la fresa que es farà el dilluns 5 de setembre s'hi suma la tarda d'activitats del divendres 9 de setembre, sota el títol de "Som Vilerus". Des del col·lectiu vilero s'ha volgut ampliar aquesta programació festiva per tal de potenciar els trets identitaris cambrilencs, sempre dins l'àmbit festiu i de cordial rivalitat amb el sector mariner.

El desplegament de la pancarta va despertar la curiositat de la gent que passejava pel port (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Pancarta al pont de la via del tren (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article